fbpx

Turistička sezona na Žabljaku se privodi kraju

snowboarding-g20ec11c16_1920

Glavna turistička sezona na Žabljaku upravo prolazi, iako je projektovana da traje do kraja marta, saopštila je direktorica Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović Šarović, i dodala da je posećenost uglavnom fokusirana na dane vikenda.

Iz Turističke organizacije Žabljak kažu da su zadovoljni špicom turističke sezone.

Radnim danima je, kako je navela, pirmetan pad poseta.

– Sezona još traje bez problema, imamo sasvim dovoljno snega i svi kapaciteti su u funkciji. Skijalište Savin kuk takođe radi punim kapacitetom – kazala je Krgović Šarović agenciji Mediabiro.

Ona je dodala da su ovih dana cene u kolektivnom smeštaju nešto niže u odnosu na sami špic sezone.

– Generalno, kada sumiramo rezultate, možemo reći da smo zadovoljni posetom za novogodišnje i božićne praznike. Posebno bi se osvrnula na skijalište Savin kuk, koje je ove godine zaista beležilo znatnu posećenost. Na to su svakako uticale idealne vremenske prilike te veoma dobra dostupnost Žabljaku – rekla je Krgović Šarović.

Direktor Turističkog centra Durmitor, Marinko Purić, takođe je zadovoljan posetom.

– Tradicionalno je bila dobra poseta za vreme praznika, a ove godine se to produžilo i na ostatak januara. Mogu reći da smo napravili jedan izuzetan rezultat što se tiče dosadašnje zimske turističke sezone – kazao je Purić.

Purić je naveo da je ove godine, u poređenju sa prethodnom, prodatih ski pasova 80% više.

– Što se tiče ukupnog prometa Turističkog centra Durmitor, mogu da kažem da je on, u odnosu na prošlu godinu, veći 130%, što je izuzetan rezultat – ocijenio je Purić. 

On je dodao da ovaj centar svakodnevno priprema staze, te da su ove godine imali minimalni broj povreda na stazama.

– Staze su bile otvorene u punom kapacitetu. Cena jednodnevnog ski pasa iznosi 11 EUR, dok dodatne popuste ostvaruju građani Žabljaka, Šavnika i Pljevalja – saopštio je Purić.

Hotelijeri Žabljaka su, uprkos epidemiloškoj situaciji zadovoljni posetom. Navode da najviše posetilaca imaju iz regiona, dok su u najvećem broju zastupljeni domaći turisti.

Menadžer hotela Casa de pino, Danica Baranin, rekla je da su tokom letnje sezone dominirali strani turisti, što nije slučaj sa zimskom sezonom kada su hotel posetili pretežno domaći turisti.

– Posećenost je mogla biti još bolja, međutim kovid mere koje su uvedene nepsredno pred praznike su malo omele dolaske gostiju – zaključila je Baranin.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!