fbpx

Turistička putovanja u Evropi: Vakcine i potvrde…

vaccination-certificate-6330603_1920

Evropsko veće preporučilo je članicama EU da od sledećeg meseca ukinu sve zahteve za testiranjima i karantinom za putnike koji su primili vekcine protiv koronavirusa ovlaštene od EU ili odobrene od Svetske zdravstvene organizacije.

Putnici koji su primili drugu dozu vakcine u roku od najmanje od 14 dana ili ne više od 270 dana pre dolaska, ili oni koji su primili treću dozu, imaće pravo na turističku posetu, kao i oni putnici koji su se oporavili od COVID-19 u roku od 180 dana pre putovanja.

Evropska komisija pozdravila je neobvezujuću smernicu, koja takođe podrazumeva da se testiranja niti bilo kakvi dodatni zahtevi ne primenjuju na decu mlađu od šest godina u pratnji odraslih.

Smernicom se takođe utvrđuju uslovi putovanja iz zemalja izvan EU u članice EU, i takođe se uzima u obzir evolucija pandemije, povećana vakcinacija širom sveta i davanje treće doze vakcine, saopštila je Evropska komisija. Od putnika koji su primili vakcine koje je odobrio WHO ali nisu ovlaštena za korištenje unutar EU, još se može tražiti da predoče negativni PCR test, ili da budu smešteni u karantin, obznanilo je Europsko veće. Do sada je EU odobrila vakcine protiv COVID-19 koje su razvile kompanije Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson i Novavax, prenosi AP.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!