fbpx

Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu turizma u Pragu

IMG-9f1d8e03b623f281a7906bc6f42cdbd0-V

Turistička ponuda budvanske rivijere predstavljena je na jednom od najznačajnijih centralno-evropskih sajmova turizma, 30. Međunarodnom sajmu turizma „Holiday World & Region World“ koji se održao od 18. do 20. marta u Pragu.

Pored Turističke organizacije opštine Budva, koja je bila nosilac sajamskog nastupa, svoju ponudu je predstavila i turistička privreda Budve – hoteli „Ami“ i „Vivid Blue“ kao i hotelska grupa „Montenegro Stars“, zatim lokalne turističke organizacije Kotora, Herceg Novog, Podgorice, Ulcinja, Bara, Tivta, Kolašina, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, turistička privreda Crne Gore i nacionalna avio-kompanija Air Montenegro.

U okviru učešća na ovom sajmu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u saradnji sa avio-kompanijom Air Montenegro organizovala B2B radionicu i press konferenciju za turoperatore i medije iz Češke i Slovačke.

Na B2B radionici, predstavnici turističke privrede Crne Gore održali su sastanke sa oko 30 turoperatora sa ovih tržišta koji su iskazali značajno interesovanje da uvrste Crnu Goru u svoje programe putovanja za predstojeću sezonu. Press konferenciji su prisustvovali neki od najznačajnijih čeških i slovačkih medija, a ovom prilikom je predstavljena turistička ponuda Crne Gore i najavljen novi direktni let nacionalne avio-kompanije Air Montenegro na relaciji Tivat-Prag, koji će biti uspostavljen za predstojeću sezonu dva puta nedjeljno počevši od 14. juna.

Promotivni događaj i crnogorski štand na sajmu u Pragu posetila je otpravnica poslova Ambasade Crne Gore u Beču, Marija Lakić Barfus.

U neformalnim razgovorima sa pojedinim češkim medijima, turoperatorima i potencijalnim gostima, došlo se do više informacija o navikama čeških turista, saznanja da se sve više okreću prirodi, odnosno aktivnom turizmu (pešačenje, biciklizam, planinarenje, izleti i slično), te da je, pored mora i plaža, njihovo interesovanje usmereno i na nacionalne parkove i njihovu ponudu. Iskazano je i posebno interesovanje za cene u hotelskom smeštaju.

Predstavnici budvanske hotelske grupe „Montenegro Stars“ iskazali su zadovoljstvo učešćem na sajmu, značaj uvođenja direktne avio-linije sa Češkom i posebno zadovoljstvo održanom B2B radionicom koja je pružila priliku predstavljanja ponude putem direktnih sastanaka sa češkim turoperatorima.

Međunarodni sajam turizma „Holiday World & Region World“ ove godine okupio je 700 izlagača iz 42 države i preko 30.000 posjetilaca i profesionalaca iz oblasti turizma.

Imajući u vidu pozitivne utiske turističkih poslenika sa sajma turizma u Pragu, direktnu avio-povezanost, liberalizovane mjere ulaska u Crnu Goru, činjenicu da turisti iz Češke i Slovačke u najvećoj meri biraju mediteranske zemlje za putovanja, može se zaključiti da Crna Gora ima veliku šansu da se tokom 2022. godine visoko pozicionira kao destinacija za odmor na ovim tržištima.

Izvor: Turistička organizacija Budve

Fotografije: Turistička organizacija Budve

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!