fbpx

Turistička organizacija Zlatibor; u planu gradnja spleta pešačkih i biciklističkih staza sa pratećim sadržajima

Turisti verni Zlatiboru i ovog leta

Turistička organizacija Zlatibor, raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije biciklističkih i pešačkih staza na popularnoj srpskoj planini.

Turistička organizacija Zlatibor saopštava da je plan u projektnom zadatku, da se od Obudovice do Ribničkog jezera, odnosno od početne pa do međustanice zlatiborske gondole izgradi sistem pešačkih i biciklističkih staza sa dodatnim sadržajima, kako bi turista, poetilac Zlatibora, u svojoj šetnji (ili vožnji bicikla) na raspolaganju imao splet različitih aktivnosti.

U okviru teničke dokumentacije, koja je priprema za kasniju izradu idejnog rešenja, treba predvideti pešačke staze koje će biti popločane staze (kamen, behaton, monolitni materijali i slično), zatim, neobrađene staze (u izvornom obliku) i drvetom obrađene staze u vidu kratkih pasarela, mostova i drvetom popločanih terasa u slučaju močvarnog ili navlaženog zemljišta.

Biciklističke staze če takođe biti betonske ili asfaltne, prirodne i MTBS staze.

Predlog je da se sve staze univerzalno obeleže prema nivou opterećenja ili težine, popust skijaških staza, a takođe moraju i biti opremnjene turističkim mobilijarom kao što su klupe, žardinjere, senila i pergole, suncobranii fiksne ležaljke, stolovi i roštilj zone, javno osvetljenje, kupe sa punjačima za mobilne telefone i turistička i saobraćajna signalizacija.

Tender je otvoren do 4. marta, detaljnije OVDE.

Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor ova turistička sezona oborila je sve rekorde posećenosti. 50.000 ljudi je novogodišnju noć provelo na Zlatiboru, a primećen je i trend da sve više mladih i dece vole da svoje slobodno vreme provedu uživajući u prirodnim lepotama ove planine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Turistička aorganizacija Zlatibora

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!