fbpx

Turistička organizacija Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pod sloganom „SRBIJA. Doživi!“

image006

Novi logotip i novi brend Turističke organizacije Srbije biće predstavljeni tokom trajanja sajma, sa ciljem da se u budućnosti komunicira sa ljudima koji žele nova iskustva, a što predstavlja polaznu osnovu za novi identitet Srbije kao turističke destinacije.

Osnovna ideja novog brenda je kontrast/dualnost. Brend koji sa jedne strane nosi nešto lično, spontano i dinamično, a sa druge pokazuje stabilnost, pouzdanost i tradiciju Srbije kao destinacije. Za potrebe promocije novog identiteta Srbije posebno je kreirano, i implementirano u logotip, novo namensko pismo (font).

Zadatak novog brenda je da se turisti osvrnu na Srbiju kao turističku destinaciju kojoj je potrebno posvetiti više vremena i prostora, a sa ciljem da se uz doživljaje promoviše širem auditorijumu. Promocija novog brenda na štandu sajma obuhvata: film, brošuru, logotip „SRBIJA. Doživi!“ i turističku kartu Srbije.

Štand Turističke organizacije Srbije ove godine obogaćen je raznovrsnim programom. Na 3 pulta predstaviće se gosti iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Skijališta Srbije i Viminacijuma koji će posetiocima štanda odgovarati na pitanja i pružati im potrebne informacije.

Nezaobilazna postavka na štandu Turističke organizacije Srbije biće višedimenzionalni tunel „SRBIJA. Doživi!“ koji je u skladu sa novim sloganom. Posetioci će biti u prilici da prolaskom kroz posebno dizjanirani tunel dožive da su na nekoj od fantastičnih destinacija u Srbiji koji će im uz prateću animaciju pružiti upravo takav utisak. Doživljaji će biti različiti, smenjivaće se prostranstvo Zlatibora, dunavsko
plavetnilo, beogradska panorama i prelepa kripta Hrama Svetog Save. Iskustvo i doživljaj će biti jedinstveni.

Jedna od najlepših uspomena koja se nosi sa svakog putovanja je fotografija. Tim povodom posebno mesto štanda zauzimaće Fotografija za poneti „SRBIJA. Doživi!“ gde će, uz pomoć najnovije tehnologije „Photo Booth“, posetioci moći da se fotografišu biranjem svoje omiljene destinacije, a za uspomenu će sa sobom poneti fotografiju sebe na izabarnoj lokaciji.

Specijalna atrakcija na štandu TOS-a biće Doživljaj srednjevekovne Srbije i ptica soko koja simbolizuje pobedu i slobodu. Naši sokolari iz Braničevskog okruga, porodica Nikolić, će se predstaviti u tradicionalnim srednjevekovnim odorama kojima će dočarati viševekovnu i bogatu istoriju Srbije. Posetioci štanda će moći sokolare da pitaju sve što ih bude zanimalo u vezi sa veštinom uzgajanja sokolova, kao i to kako je uzgajanje sokolova izgledalo nekada a kako izgleda danas. Svako ko bude želeo da sa sobom ponese fotografiju, kao uspomenu, sa sokolom imaće i tu mogućnost.

Za najmlađe posetioce štanda predviđena je edukativna radionica na temu „Učimo o prirodi – oseti prirodu“ u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije. Uz igru dodira, mirisa i sluha deca će pogađati vrstu drveta, lekovitu biljku i vrstu ptice, a za one najuspešnije su pripremljene i prigodne nagrade u duhu same radionice.

Svoje poznavanje Srbije posetioci će moći da testiraju kroz Kviz znanja „Srbija. Doživi!“ putem aplikacije koja će biti izložena na štandu. Ujedno uz igru i možda saznavanjem nečeg novog posetioci će odgovarati na pitanja iz kviza, dok će najuspešniji sa sobom odneti brojne nagrade.

U skladu sa stalnom tendencijom unapređenja pristupačnog turizma, na štandu TOS-a biće predstavljena Taktilna izložba Narodnog muzeja Leskovac i Narodnog muzeja Požarevac. Narodni muzej Leskovac u saradnji sa Okružnom organizacijom slepih Leskovac imaće postavku od 19 taktilnih replika odabranih eksponata iz zbirke muzeja, dok su Narodni muzej Požarevca i Udruženje Art Distrikt pripremili otiske i kalupe uzete sa originalnih eksponata antičke i vimincaijumske zbirke, kao i postavka pojedinih likovnih dela muzeja odštampane na 3D štampaču.

Arheološki park Viminacijum – VR prezentacija lokaliteta je još jedan od zanimljivih programa koji se nude na štandu TOS-a. Kao jedna od najznačajnijih tačaka na kulturnoj mapi Srbije, posetioci će moći da dožive i da virtuelno budu u Arheološkom parku Viminacijum. Kroz interaktivnu turu posetioci mogu da obiđu amfiteatar, rimska kupatila – Terme, delove vojnog logora i rimska groblja – nekropole. Naši gosti iz Viminacijuma će moći da daju precizne informacije o značajnom Mamut parku i retkom primerku celokupno očuvanog skeleta, o Avantura parku i legionarskom životu, kao i Limes parku edukativnom centru.

Učenici škole za dizajn iz Beograda će u okviru programa Ilustratori škole za dizajn – Beograd za svakog zainteresovanog posetioca svojom rukom nacrtati nešto interesantno iz turističke ponude Srbije. Posetioci će moći da na licu mesta vide nastajanje neke od kreacija koje mladi dizajneri budu pravili.

Celokupan program Turističke organizacije Srbije obogatiće folklorni ansambl KUD „Sveti Đorđe“ iz Beograda. Srpskom tradicionalnom nošnjom i plesom uveličaće sajamsku atmosferu i predstaviti srpsku kulturu pred inostranim i domaćim gostima.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Fotografija: Turistička organizacija Srbije

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!