fbpx

Turistička organizacija grada Novog Sada pokrenula promociju turističke ponude Novog Sada u Ruskoj Gazeti

d74c51be-7383-41aa-a582-854bbd5bded6

Turističke atrakcije Srbije, od danas su glavna tema specijalnog dodatka pod nazivom „Otkrijte Srbiju” u  današnjem štampanom i on line izdanju ruskih novina “Ruska Gazeta”.
„Ruska Gazeta” je pored štampanog izdanja dostupna i na internet portalu https://rg.ru/serbiya2021/ i društvenim mrežama FB, IG, VK, Twitter.
Turistička ponuda Novog Sada i okoline od danas će biti predstavljena putem ovog turističkog portala, zajedno sa drugim turističkim sadržajima Srbije, a poseta ovom turističkom sajtu, iznosi oko 40.300.000 posetilaca mesečno.

Novi Sad oduvek je bio poželjna turistička destinacija za turiste iz Rusije. Pored činjenice da nam najveći broj turista dolazi iz glavnog grada Ruske Federacije, u prethodnom periodu evidentiran je i veći broj dolazaka iz Sankt Petersburga i Nižnjeg Novgoroda, grada pobratima Novog Sada, odakle nam letovima preko Moskve dolaze turisti. Trenutno su otvorene direktne avio linije na relaciji Beograd-Moskva i ta činjenica utiče na moguću veću fluktuaciju turista sa ovog tržišta.

U 2019. godini u Novi Sad je došlo preko 5.300 turista iz Rusije. Oni su ostvarili preko 12.400 noćenja. U proseku su boravili 2,34 dana što je više u odnosu na prosečnu dužinu boravka turista u Novom Sadu u 2019. godini koja je iznosila 1,92 dana. Zbog globalno proglašene pandemije COVID-19 virusa u 2020. godini zabeležen je veliki pad turističkog prometa. Međutim, turisti iz Rusije su u izvesnom broju dolazili i prošle godine i po broju noćenja turista iz inostranstva bili su na petom mestu. Dužina boravka ruskih turista je bila visoko iznad dva dana, gotovo tri (2,83 dana) što je opet iznad prosečne dužine boravka svih turista u 2020. godini (2,35 dana).
Turisti koji dolaze iz Ruske Federacije posećuju i info centre Turističke organizacije Grada Novog Sada. U 2019. godini bili su na trećem, a 2020. godine na drugom mestu po broju poseta info centrima.

Izvor: Turitička organizacija grada Novog Sada

Fotografija: Turitička organizacija grada Novog Sada

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!