fbpx

Turistička industrija Londona planira kampanju vrednu više miliona funti

chan-lee-BtJUTrjnSw4-unsplash

Turistički sektor u Londonu će imati koristi od planirane kampanje vredne više miliona funti za privlačenje posetilaca u grad, kaže GlobalData. Međutim, vodeća kompanija za podatke i analitiku napominje da je turistička industrija i dalje u nesigurnom položaju kao rezultat pandemije COVID-19.

Hana Free, analitičar za putovanja i turizam u GlobalData, komentariše: „Londonska turistička industrija je teško pogođena COVID-19 pandemijom, koji je mnoge poslovne i rekreativne turiste udaljio od glavnog grada Engleske. Dok su ruralna područja za boravak u Velikoj Britaniji uspela da iskoriste promene u potražnji, turističke kompanije u Londonu su pretrpele i nastavljaju da se suočavaju sa nizom izazova. Ovo uključuje planove britanske vlade da poveća PDV u aprilu 2022., nedostatak osoblja pogoršan Bregzitom i COVID-19, zabrinutost oko zdravlja zbog pandemije i rastuće troškove života.

Ograničenja putovanja u vezi sa COVID-19 dovela su do smanjenja međunarodnih dolazaka u Veliku Britaniju za 80,2% u odnosu na prethodnu godinu na 7,8 miliona u 2020, prema podacima koja pruža GlobalData. Istovremeno, potrošnja receptivnog turizma opala je za 84,2% na godišnjem nivou, sa 43,2 milijarde dolara u 2019. na 6,8 milijardi dolara u 2020. godini, što će desetkovati mnoge londonske turističke i ugostiteljske kompanije koje zavise od međunarodnih turista. Kako se restrikcije putovanja ublažavaju na globalnom nivou, gradonačelnik Londona, Sadik Kan planira da podstakne međunarodne turiste da se vrate u London međunarodnom marketinškom kampanjom vrednom 7 miliona funti (9,5 miliona dolara). – Piše Travel Daily News.

Hana Free dodaje: „GlobalData prognoze očekuju da će se međunarodni dolasci vratiti na nivoe pre pandemije do 2024. godine, sa projektovanim 39,8 miliona posetilaca. Međutim, gradovi konkurenti već napreduju u promociji i trošenju Londona. Na primer, Njujork vodi turističku kampanju od 30 miliona funti (40,1 milion dolara) od aprila 2021. Sa glavnim gradom Engleske na pozadini, grad će se suočiti sa dodatnim izazovima privlačenja posetilaca.

Gradonačelnik navodno planira da potroši dodatnih 3 miliona funti (4,1 milion dolara) na privlačenje domaćih turista u London kao produžetak programa „Let’s Do London“. Međutim, istraživanje GlobalData otkriva da je 68% ispitanika u UK zabrinuto zbog jela u restoranima zbog rizika od COVID-19, a dodatnih 69% je zabrinuto zbog posete prodavnicama.

Hana Free zaključuje: „Iako će predložena kampanja biti dobrodošao pokretač domaćeg turizma, kamen temeljac promotivnih aktivnosti će morati da prikaže London kao bezbednu destinaciju za privlačenje posetilaca.

Izvor: Daily Travel News

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!