fbpx

Turisti se vraćaju u Sarajevo, produženi vikend iskoristili za obilazak grada

sarajevo

Sarajevo je već odavno destinacija koja privlači mnoge, pa su se i tokom pandemije u starom jezgru grada mogli sresti poneki turisti. Ipak, pandemija je najviše pogodila turistički sektor i veće grupe turista su nešto što mnogi priželjkuju.

Istorija, arhitektura, hrana, gostoljubivost samo su neke od karakteristika koje privlače mnoge da posete BiH. prestonicu. Iako je turizam u Sarajevu poslednju deceniju išao uzlaznom putanjom, nažalost, taj pozitivni trend zaustavila je pandemija.

Pored pandemije, slobodne prvomajske dane i ove godine građani regiona iskoristili su da posete glavni grad Bosne i Hercegovine. Tako su i ovaj produženi vikend grupe turista, uglavnom iz zemalja regije, obilazile sarajevske znamenitosti.

Prilikom posete našem gradu nezaobilazna lokacija svakako je istorijski značajana Latinska ćuprija, u čijoj je neposrednoj blizini Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferninanda i njegovu suprugu Sofiju.

Reporter Klix.ba upravo na ovom mestu zabeležio je grupu turista iz susednih zemalja. Neki su čekali red u za ulazak u Muzej Sarajeva, dok su drugi iskoristili priliku da fotografijom zabilježe posjetu Sarajevu.

Turizam u Sarajevu bilježi velike gubitke posljednju godinu dana, a ograničen je uglavnom na domaće posjetioce. Današnja slika turista iz regiona budi nadu da bi ulice grada uskoro mogle vrviti turistima.

Izvor: Klix.ba

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!