fbpx

TUI rezervacije: Grčka i Španija ovog su leta najpopularnija odredišta za odmor Evropljana

santorini, Greece

TUI, najveća europska turistička grupa, do sada je ostvarila oko 2,8 milijuna rezervacija za ljeto 2021., podatak koji govori o “velikoj želji za putovanjima”.

Kako se ističe u izvještaju “TUI Holiday-Atlas Summer 2021” to je na razini oko 56% rezervacija u isto vrijeme prije dvije godine. Također, zanimljiv podatak je kako se radi o 20% višim prosječnim cijenama nego za ljeto 2019. Inače, TUI Holiday Atlas Summer 2021 ocjenjuje najpopularnija odredišta za odmor europskih kupaca TUI-a.

Što se tiče destinacija, Grčka i Španjolska su najpopularnije destinacije za Europljane ovog ljeta, prema TUI Holiday Atlas Summer 2021.

Tako su Grčki otoci pretekli Baleare kao glavno odredište za ovo ljeto, govore podaci TUI-a o rezervacijama za Njemačku u ovoj godini. No, očekuje se da će Španjolska vratiti svoju poziciju najvećeg odredišta nakon što krenu rezervacije za Majorku ( Mallorca ).

Prvo mjesto zauzima grčki otok Kreta, a Kanari, Rodes, Tenerife i Antalya također su u prvih pet. Prošle je godine Grčka već bila najpopularnije odredište za odmor gostiju TUI-a iz cijele Europe, a rezervacije također pokazuju da su ovo ljeto Kanari po popularnosti ispred Balearskih otoka.

TUI Holiday-Atlas također pruža pregled i preferencija za pojedinu zemlju.

Tako ove godine britanski gosti posebno favoriziraju Dalaman na turskoj rivijeri, a slijede ga Cipar, Antalya, Tenerife i Rhodes.

Kreta je prvi put glavno odredište njemačkih turista. Otok se pomaknuo za dva mjesta na ljestvici u usporedbi s prethodnom godinom i zamjenjuje Majorku. Rodos i Kos također su se popela za dva mjesta zauzimajući 3. i 4. mjesto. Kao i prethodnih godina, grčki su otoci odredište broj jedan za Fince, Dance, Norvežane i Šveđane, a slijede ih Majorka, Antalya i Cipar.

Belgijski i nizozemski gosti su ovog ljeta posebno krenuli prema Antaliji i turskoj rivijeri, dok su dva grčka otoka Kreta i Rodos, kao i Majorka i Tenerife također vrlo popularna. Francuski su turisti ovaj put za svoje omiljeno odredište odabrali Siciliju, a slijede je Grčka i Španjolska. Međutim, Francuzi također žele ljetovati u svojoj zemlji ovog ljeta.

Kako se ističe u analizi TUI-a, Grčka novu sezonu započinje s vjetrom u leđima od prošlog ljeta. Niska stopa oboljelih od Covid19, sveobuhvatne higijenske mjere i širok spektar ponuda već su učinili Grčku najpopularnijom destinacijom u 2020. S druge strane, u Kanarski otoci prednjače u pogledu rezervacija, a povećanje broja rezervacija za Balearske otoke još se očekuje u narednim tjednima. Povećanje rezervacija očekuje se i za Tursku. To pokazuje evaluacija upita za pretraživanje na stranicama za rezervaciju TUI-a u različitim zemljama podrijetla. Također, povećana je potražnja za hotelima i smještajem više kategorije.

Fleksibilni uvjeti rezervacije

Svakako na kraju treba podsjetiti, kako je TUI početkom godine predstavio fleksibilne uvjete rezervacija – Flex Tarif, a koji su ove godine postali najtraženiji upravo od strane tržišta tj. gostiju, prema svim anketama. Nova opcija kupcima daje pravo da besplatno prebace ili otkažu rezervaciju aranžmana do 14 dana prije polaska.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!