fbpx

TUI: Hrvatska druga najtraženija destinacija u Austriji

spencer-davis-AHdHOIjJa64-unsplash

Prema podacima jednog od najvećih svjetskih turoperatora TUI-ja, po dosadašnjem bukingu programa za 2021. godinu Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije.

Trenutni buking turoperatora TUI Austrija pokazuje kako je najtraženija ljetna destinacija u 2021. godini Grčka, na drugom mjestu je Hrvatska, a slijede Italija, Španjolska i Turska. Kada se u obzir uzmu generalni trendovi  i općeniti interes za putovanjima, najomiljenija inozemna destinacija Austrijanaca je Italija, dok je Hrvatska ponovno zauzela visoko i odlično drugo mjesto. 

Analiza TUI-ja također pokazuje kako je za vrijeme korona krize poraslo korištenje vlastitog prijevoznog sredstva pri realizaciji turističkih putovanja te kako su se prioriteti kupaca promijenili pa je fleksibilnost postala važnija nego ikada prije.

Želja za putovanjem je velika, naši kupci žele ponovno uživati ​​u odmoru najkasnije do ljeta. Uvjereni smo da će cjepivo i poboljšane mogućnosti ispitivanja donijeti potrebnu sigurnost da bismo mogli putovati uskoro “, istakuo je Gottfried Math, generalni direktor TUI Austrija. TUI očekuje da će tijekom ljetnih praznika u srpnju i kolovozu avioni na mnogim linijama na Mediteranu i Kanarskim otocima biti brzo rezervirani.

Iako je omjer cijene i učinka u prošlosti bio najvažniji kriterij prilikom planiranja putovanja, fleksibilnost je sada glavni prioritet. “Prioriteti gostiju promijenili su se zbog Corone, a fleksibilnost je trenutno važnija nego ikad prije. TUI je odgovorio na to tarifom Flex i kupci su to jako dobro prihvatili. Više od dvije trećine svih novih rezervacija trenutno su rezervacije s Flex tarifom “, dodao je Math.

Navedeno se posebice odnosi na mogućnost storniranja putovanja i povoljne uvjete povrata uplaćenih sredstava. Do sada ostvareni buking pokazuje veći interes za hotelima više kategorije i paketima s raznim pogodnostima kao što su dodatna noćenja, sobe više kategorije, besplatni transferi i dr.

Izuzetno nam je drago što i istraživanje TUI-ja potvrđuje prethodne analize i procjene prema kojima je Hrvatska jedna od najtraženijih inozemnih destinacija Austrijanaca. Optimizam daju i procjene TUI-ja kako cjepivo i poboljšane mogućnosti testiranja kod gostiju pobuđuju veći osjećaj sigurnosti što pozitivno utječe i na potražnju za putovanjima“, istaknuo je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču, nadodavši kako u TUI-ju u narednim tjednima očekuju daljnji oporavak poslovanja.

Iz HTZ-a ističu kako su Istraživanje TUI-ja o potražnji za ljetnim destinacijama iz njihovih programa u 2021. godini prenijeli i brojni popularni austrijski portali kao što su Traveller-online.atOe24.atdiepresse.at i dr.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!