fbpx

Tripadvisor i Airbnb su se pored Google-a, uspeli pozicionirati kao samostalni pretraživači

finger-769300_1920

Google je globalni “car” kada pričamo o pretraživanju za veliku većinu potrošača, no novo zanimljivo istraživanje pokazuje da su druge kompanije takođe u “igri” kada pričamo o turizmu.

Oko 69% korisnika koristi Google u svom pretraživanju za stvari koje se nalaze u blizini, a usluge kao što su Yahoo (23%), Apple Maps (23%) i Yelp (22%) dolaze nakon toga, govore podaci studije Uberall -a i MomentFeed.

No, analiza na temelju lokalnih internetskih performansi 80.000 poslovnih lokacija i anketa na više od 1.000 potrošača sa sedištem u SAD-u, otkrili su da su se turistički brendovi poput Tripadvisora i Airbnba sami po sebi uspeli pozicionirati kao korisni pretraživači. Studija je otkrila da jedan od pet potrošača koristi Tripadvisora i Airbnb, kao lokalne usluge pretraživanja.

Važnost lokalnog pretraživanja poput Tripadvisora ​​i Airbnba postala je ključni marker u njihovim strategijama pandemije za pružanje detaljnih informacija onima koji ne mogu putovati na svoja uobičajena odredišta i istražuju svoje lokalne zajednice i regije.

Greg Sterling, potpredsednik uvida u Uberallu, kaže su potrošači željni rezervisati putovanja nakon COVID-a i kako bi komapnijama povezanim s putovanjima bilo pametno optimiziovati svoju lokalnu prisutnost na Google-u i drugim popularnim aplikacijama za putovanja. “Podaci pokazuju da potrošači koriste više web stranica za putovanja prilikom planiranja putovanja i donošenja odluka o restoranima, smeštaju i zabavi tokom svog putovanja.” navodi Sterling.

Još jedan strateški pomak u ponašanju potrošača pri pretraživanju jeste prelazak s robnih marki na pretraživanja bez robnih marki, pri čemu je drugo dominantna metoda tokom pandemije.

Studija je takođe otkrila da su pretraživanja za “Hotel Near Me” zamenila popularne pojmove pre pandemije, poput “Marriott Near Me” i druge izraze koje vode hotelski brendovi , što znači da potrošači ne traže isključivo smeštaj u poznatim hotelskim brendovim.

Nick Hedges, glavni strateški direktor i izvršni potpredsednik za Severnu Ameriku u Uberallu, objašnjava: kako povećanje lokalnih pretraživanja bez robnih marki je složena pojava, uveliko podstaknuta vrednošću koju potrošači stavljaju na blizinu, neposrednost i praktičnost.

65% potrošača smatra da je određivanje cena najuticajniji element na odluke o kupovini, no važnost informacija o higijenskim i sigurnosnim protokolima COVID-19 peta je na istoj listi sa 29%, ispod poslovne udaljenosti od kuće (38%), ocena i recenzija (36%) i fotografija proizvoda (31%).

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!