fbpx

Tri vrhunske destinacije koje treba posetiti da biste završili leto sa stilom

malta-485321__340

Samo je pitanje vremena kada će se na poslednjih nekoliko putovanja krenuti pre nego što leto polako dođe do kraja. Leto ove godine, sa svojim rekordno visokim temperaturama, pružilo je obilje šansi za putovanje. Ove godine smo doživeli neke divne trenutke putovanja, uključujući proslavu karnevala na divnoj Ibici i dobro poznati letnji muzički festival Afronation u prelepom Portugalu. Samo da završimo leto na visokoj noti, imamo na umu neka neverovatna mesta za putovanja koja ćete obožavati. Jedan od načina da opišete koliko su fantastična ova mesta za putovanja koja ćemo vam predstaviti jeste da ste razmaženi izborom.
Prvo, tu je Verona, zapanjujući i živopisni grad u severnoj Italiji. Najbolji meseci za odmor ako želite da se rashladite su septembar i oktobar jer su visoke temperature tokom leta prilično uobičajene, ali kako se sezona završava, temperature su, prema izveštajima, povoljnije. Grad je poznat po svojim operskim predstavama i šekspirovskom srednjovekovnom duhu, pored toga što ima lepe pjace, veličanstvene crkve i divnu kuhinju i vino u kojima se može uživati sa pogledom na živopisno jezero Garda. Stoga, ako želite da doživite romantično leto poput Romea i Julije, ovo je savršena lokacija za vas.
Prelepi Kejptaun je sledeći na listi, posle prelepe Verone. Zadovoljstvo je putovati u ovaj južnoafrički grad u bilo koje doba godine. Hladan, slan vetar sa Atlantskog i Indijskog okeana duva nad gradom, čineći vrućinu uvek podnošljivom. Još uvek postoji toliko toga što se može učiniti da otkrije veličanstvenost Kejptauna, od ljupkih rezidencija u raznim bojama do dobro poznate lokacije na planini Table. Sigurno ćete ceniti svaki deo grada jer je poznat po svojoj neverovatnoj hrani i muzici.

Malta je poslednja stanica koja stavlja šlag na tortu. Malta je odlično mesto za rashlađivanje i pripremu za zimu zbog svojih spektakularno toplih temperatura tokom cele godine. Takođe je odlična destinacija u jesen. Ostrvo je dobro poznato po svom zadivljujućem pejzažu, kristalno čistoj vodi koja vrvi šarenim ribama i vrhunskim ponudama za jahte. Plava laguna, koja se nalazi zapadno od Komina i može se pohvaliti neverovatnim morskim životom, uključujući delfine i morske lavove, sjajno je mesto za provođenje vremena pored vode. Veličanstveni megalitski hramovi Malte, neki od najstarijih hramova na svetu, zaokupiće vas ako ne uživate posebno u vodi, već biste radije naučili o istoriji ostrva.

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!