fbpx

Tri trika da vam lakše padne povratak sa odmora 

5BEF3A02-15DA-4C05-B048-7DCA5B4267AB

Dok se neki tek spremaju za odmor, drugi se užurbano vraćaju u svakodnevicu. Povratak sa odmora ogroman je stres za organizam, potvrđuju psihološke studije. Dodajte tome i skori dolazak jeseni, pad temperature, inflaciju, brigu o grejanju, kao i činjenicu da novi odmor nije na pomolu i shvatićete zašto mnogi ljudi u ovo doba godine postaju nervozni, tužni, bezvoljni.

Potrebno nam je barem nedelju dana da bismo se nakon odmora vratili u normalu, a kako biste izbegli loše raspoloženje nakon odmora, psiholozi savetuju nekoliko trikova.

Odložite važne projekte – Prvi vikend po povratku provedite što je moguće zanimljivije što će tranziciju od veselog letovanja u sivu poslovnu svakodnevicu učiniti bezbolnijom. Ako možete, ulazite postepeno u poslovnu rutinu, a važan projekat odložite za narednu nedelju.

Povedite računa o ishrani – Ne krećite na dijetu odmah, ali vodite računa o ishrani, birajte namirnice bogate vitaminom C i izbegavajte slatkiše i grickalice jer oni čine da se osetimo tromo.

Planirajte naredno putovanje – Priuštite sebi nešto u čemu uživate, bilo da je to odlazak na masažu, kod frizera, u kupovinu ili bioskop. Pomaže i druženje sa dragim ljudima, kao i planiranje narednog odmora, bez obzira na to koliko je on daleko. Istraživanja potvrđuju da nas samo planiranje odmora, gledanje smeštaje, čitanje o novoj destinaciji usrećuje, a ništa ne košta.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!