fbpx

Tri saveta za putovanje sa tinejdžerima

people-2312522_960_720

Tinejdžeri mogu biti suprotni, raspoloženi i vole puno da spavaju. Takođe su zavisni od ekrana i verovatno će mrzeti organizovane aktivnosti. Ako planirate porodični odmor za sebe, svoju decu, hraniteljsku decu i svoju širu porodicu, dobra je ideja da ponovo kalibrirate svoja očekivanja.
Zašto se opterećivati
Praznici su prilika za sve da se zbliže. U svakodnevnom životu velika je verovatnoća da vaša deca jedva da priznaju vaše postojanje, a da ne primete kada je frižider prazan, ili njihova odeća nije nekim čudom oprana i ispeglana. Provođenje nedelju dana ili više zajedno, daleko od pritisaka na poslu i životu, omogućava svima da razgovaraju bez vremenskih pritisaka, uživaju u društvu jedni sa drugima u opuštenom okruženju i jednostavno budu zajedno.
Lako je misliti da je trošenje novca na odmor za tinejdžere koji neće ceniti vaš trud gubljenje vremena, ali zaista nije. Smatrajte to načinom da napravite uspomene pre nego što vaši tinejdžeri odrastu i više ne žele da se vide sa svojim roditeljima u javnosti. Taj dan će doći ranije nego što mislite!
Praznici takođe mogu pomoći roditeljima usvojene dece da pronađu načine da se povežu na neutralnom mestu. Ako ste hranili tinejdžere sa thefca.co.uk, rezervišite odmor da biste se svi osećali kao porodica. Manji je pritisak kada se upoznate van porodične kuće. Samo zapamtite, ako želite da svog hraniteljskog tinejdžera odvedete na odmor, moraćete da dobijete dozvolu od lokalnih vlasti i izvršite procenu rizika.
Imajte sastanak o planiranju porodice
Ne rezervišite odmor bez konsultacije sa decom. Možda imaju važne planove ili mišljenja o tome gde treba da idete. Tinejdžeri ne vole da se osećaju nemoćno i veća je verovatnoća da će se ponašati ako se prevrnete nad njihovim osećanjima. Isto važi i ako ste nedavno postali hranitelj i niste sigurni u čemu će vaši tinejdžeri uživati. Iskoristite ovaj sastanak da saznate i budite voljni da napravite kompromis u vezi sa nekim stvarima ako to pomogne da se izglade vode za zabavno putovanje.
Planirajte dosta zastoja
Tinejdžeri ne vole da ih po ceo dan vuku od muzeja do spomenika. Vole da spavaju i ostaju budni do kasno. Uključite ovo u svoje planove i imajte dovoljno vremena da svi budu zadovoljni. U redu je ako provedete neko vreme odvojeno tokom praznika. Na primer, ako želite da posetite muzej o lokalnoj istoriji, nemojte vući svoje tinejdžere sa sobom ako ih ne zanima. Neka uživaju u lenjim jutru na plaži ili u svojoj sobi. Neka imaju malo nezavisnosti, uz nekoliko osnovnih pravila.
Budite opušten roditelj
Izaberite svoje prioritet na odmoru. Ako vaš tinejdžer odbije da proba lokalnu hranu, nemojte se raspravljati oko toga. U redu je ako više vole nešto obično, poput testenine. Samo zato što želite da probate drugu vrstu morskih plodova ili začinjeni novi kari, ne znači da će i oni uživati. Dajte svojoj deci odmor i dozvolite im da budu to.
Konačno, ne očekujte nikakvu zahvalnost za planiranje cool putovanja u životu. Vaši tinejdžeri bi jednog dana mogli biti zahvalni, ali malo je verovatno da će to uskoro pokazati.

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!