fbpx

Tri ruska avioprevoznika žele da pokrenu nove letove za Beograd

airplane

Tri prevoznika iz Rusije, Aeroflot, Rossiya i S7 Airlines, dobila su odobrenje ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Rosaviacija, za pokretanje novih letova za Beograd. 

Ova odluka dolazi u trenutka kada Air Serbia počinje da širi svoje operacije u Rusiji uvođenjem letova za Rostov na Donu i obnavljanjem linija za Sankt Peterburg i Krasnodar, dok se Nordwind Airlines sprema da pokrene svoju drugu liniju do glavnog grada Srbije, iz Sankt Peterburga, sledeće nedelje. 

Takođe, ruski nacionalni prevoznik počeo je da obavlja sve svoje beogradske letove širokotrupnim avionima Airbus A330-300, a sada je Aeroflot dobio odobrenje za započinjanje do sedam nedeljnih letova iz Sankt Peterburga za Beograd, dok je Rossiya Airlines, koja je deo Aeroflot Grupe, takođe dobila odobrenje ruskih vlasti za istu liniju sa istim brojem frekvencija.

S7 Airlines, kojem je srpski regulator prošlog meseca zabranio uvođenje letova između Moskve i Beograda, sada je predstavio planove za početak do 24 rotacije nedeljno u srpsku prestonicu iz niza ruskih gradova, među kojima su Kazanj, Samara, Jekaterinburg, Krasnodar, Ufa, Saratov, Perm i Nižnji Novgorod. Svi zahtevi za dozvolu kompanije S7 podneti su za najviše tri leta nedeljno. 

Međutim, sva tri prevoznika sada moraju da traže i dobiju odobrenje Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Srbije kako bi mogli da uvedu ove letove. Isto tako, i same aviokompanije mogu da odustanu od pokretanja bilo koje rute za koju su prvobitno dobile odobrenje, navodi ExYu Aviation.

Portal ističe da je Rusija jedno od najvećih tržišta beogradskog aerodroma. 

Potražnju poslednjih meseci prvenstveno predvode ruski turoperatori koji prodaju aranžmane za srpska planinska odmarališta. 

S obzirom da su brojna tržišta i dalje zatvorena za ruske putnike, opuštena pravila ulaska u Srbiju i putovanja bez viza učinili su našu zemlju popularnim izborom. 

– Srbija nikada ranije nije bila toliko tražena. Najpopularnije odredište je planinsko odmaralište Kopaonik, koje čini oko 70% ukupne prodaje u Srbiji – rekao je turoperator TUI Rusija. 

Državljanima Srbije takođe je dozvoljen ulazak u Rusiju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!