fbpx

Trebinje uvodi obilazak turističkih atrakcija biciklima – Partner u projektu opština Ravno

bike-1778118_1920

Turističke atrakcije Trebinja ubuduće će se moći obilaziti i biciklima, koja su obezbeđena u projektu “Uvezivanje turističke ponude grada Trebinja i opštine Ravno”, odobrenog od Saveta Evrope.

Projekat, čiji je nosilac grad Trebinje, a partner opština Ravno, podrazumeva i bicikliranje, koje se već nekoliko godina odvija takozvanom “ćirinom” stazom, odnosno uskotračnom prugom kojom je nekada popularni “ćiro” vukao vagone između Trebinja i Ravnog.

U Turističkoj organizaciji Trebinje su s tim u vezi za subotu najavili rekreativnu promotivnu biciklijadu “ćirinom” rutom i to na deonici Trebinje – Jazina – Trebinje, koja ima za cilj popularizaciju ovog sporta, ali i ove staze.

U okviru projekta će, kako kažu u Turističkoj organizaciji Trebinje, projektni partneri obezbediti i 20 MTB bicikala.

Grad Trebinje će 10 bicikala predati na upotrebu biciklističkim klubovima Leotar i Vučji zub.

– Mi smo i ranije s kolegama iz Ravnog, s ciljem popularizacije i ove staze i ovog sporta, organizovali nekoliko biciklijada na ‘ćirinoj’ stazi, kojom je išla uskotračna pruga. Osim toga, organizujemo i niz pokloničkih putovanja koja se mogu odvijati i u našem gradu, gde turisti mogu iznajmiti bicikl i njime obići sve naše znamenitosti – kaže Blagoje Rosandić, predsednik Biciklističkog kluba Leotar.

U okviru projekta biće organizovane i dnevne posete učenika osnovnih škola iz Trebinja i Ravnog kulturno-istorijskim, verskim i turističkim lokalitetima u ove dve lokalne zajednice.

Projekat uključuje i izradu propagandnog materijala (turističke mape, flajeri, majice) s tematikom i informacijama o “ćirinoj” stazi i turističkim sadržajima na njoj koji su tek u planu da se realizuju, a podrazumevaju zaustavne punktove na stazi te same znamenitosti u Trebinju i Ravnom.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!