fbpx

Trebinje nominovano među šest svetskih priča o održivom turizmu

trebinje-4610053_1920

Grad Trebinje je sa pričom Hercegovačka kuća nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija, a najbolje će se birati u Berlinu, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Međunarodni žiri je priču Hercegovačka kuća uvrstio među šest najboljih u okviru kategorije “Lokalni lanci snabdevanja”, uz destinacije iz Perua, Kanade, Estonije, Slovenije i Portugala. Od šest nominovanih, biće izabrane tri najbolje priče.

Ovom nominacijom, Trebinje je dobilo priliku za učešće i predstavljanje na događaju “ITB Berlin 2022”, u okviru kojeg će biti održana ceremonija izbora najboljih priča o održivim turističkim destinacijama “Green Destinations Story Awards at ITB Berlin”.

Od ukupno 30 nominovanih najboljih priča u okviru pet kategorija, grad Trebinje i Vipavska dolina iz Slovenije, jedine su nominovane destinacije iz regiona.

– Nadamo se da će se grad Trebinje naći među finalistima i osvojiti jednu od prve tri nagrade – istakao je zamenik gradonačelnika Dražen Bošković, koji je, u ime grada, koordinator ovog procesa.

Iz Gradske uprave navode da se na ceremoniji koju sponzoriše ITB, vodeći svetski sajam putovanja, svake godine predstavljaju i nagrađuju najistaknutije priče o dobroj praksi, u okviru takmičenja Top 100 priča održivih turističkih destinacija.

U prvoj fazi takmičenja grad Trebinje je izabran na tu listu, u konkurenciji više od 200 kandidata.

Takođe će biti izabrana i najbolja priča po izboru publike, za koju se može glasati putem sledećeg link-a.

Lista svih nominovanih destinacija dostupna je na ovom link-u.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!