fbpx

Top destinacijske vesti za mesec jul

beach-1852945__340

Od podataka o oporavku putovanja i turizma destinacija širom sveta do ublažavanja uslova za ulazak u vezi sa COVID-19 i značajnih destinacija koje dobijaju nova priznanja, jul je bio naporan mesec za destinacije širom sveta, kako u pogledu vesti tako i u pogledu međunarodnih dolazaka pošto se trend „osvetničkog putovanja” nastavlja tokom cele letnje sezone.

Venecija objavljuje dodatne detalje o ulaznice za turiste
Zvaničnici u Veneciji su dali nove informacije o budućoj turističkoj taksi koja počinje 16. januara 2023. godine, kao pokušaj da se smanji broj izletnika koji idu u istorijski grad. Deo ovih novih informacija je skala poreza u rasponu od 3-10 evra, u zavisnosti od toga koliko je zahteva za ulazak primljeno za određeni dan. Što je dan popularniji, poseta će biti skuplja.

Australija ukida preostala ograničenja putovanja u vezi sa COVID-19
Počevši od 6. jula, putnici više ne moraju da se pridržavaju bilo kakvih uslova za ulazak u vezi sa pandemijom ili ograničenja za ulazak u Australiju
Zadovoljstvo posetilaca Havaja dostiže nivoe pre pandemije
Novi izveštaj koji je objavilo Havajsko odeljenje za biznis, ekonomski razvoj i turizam pokazuje da je zadovoljstvo posetilaca ove ostrvske države dostiglo nivoe pre pandemije tokom prvog kvartala 2022. Zadovoljstvo posetilaca je ključna metrika u strateškom planu Uprave za turizam Havaja.
Svetsko udruženje za putovanja hranom proglasilo je Bonaire drugom kulinarskom prestonicom
Svetska asocijacija za putovanja hranom proglasila je svoju drugu kulinarsku prestonicu nakon njenog osnivanja prošle godine kada je Grenada dobila priznanje. Ove godine, druga kulinarska prestonica je takođe karipsko ostrvo u Bonairu.
Magazin TIME otkriva najveća svetska mesta u 2022
Magazin TIME je nedavno objavio svoju posebno kuriranu grupu za izdanje za 2022. svoju listu najvećih mesta na svetu. Neki favoriti? Seul, Južna Koreja, Toronto, Kanada i Najrobi, Kenija.
Jamajka će stvoriti novu turističku zonu za vrhunske putnike
Jamajka ulaže u luksuzniji razvoj sa novom turističkom zonom. “Revere Zone” će uključivati gradove Oracabessa, Port Maria, St. Ann’s Bai, Runavai Bai i Discoveri Bai i obuhvataće samo razvojne projekte niske gustine.
Čile olakšava uslove za ulazak u COVID-19
Čile je još jednom ublažio svoje uslove za ulazak u COVID-19, ne zahtevajući više testiranje, vakcinaciju ili dokaz o putnom osiguranju za pandemiju.
Meksiko izveštava o rastu međunarodnih posetilaca u prvoj polovini 2022
Novi podaci meksičkog sekretara za turizam pokazuju da je 25 miliona posetilaca ušlo u zemlju tokom prvih pet meseci 2022. godine, što je povećanje od 25,9 odsto u odnosu na 2021. godinu, ali i dalje manje od 40,5 miliona iz 2019.
Britanska Devičanska ostrva ukidaju zahteve za testiranje na COVID-19
Počevši od 15. jula, putnici koji idu na Britanska Devičanska ostrva više ne moraju da daju nedavne negativne rezultate testa na COVID-19 da bi ušli na ostrva.

Novosti o putovanjima i turizmu na ključnim destinacijama
Svetski savet za putovanja i turizam objavio je nove izveštaje o ekonomskom uticaju na budućnost industrije u destinacijama kao što su Japan, Južna Koreja, Južna Afrika i druge ključne destinacije u julu.

SAD zauzimaju prvo mesto kao prvo prekomorsko tržište Južne Afrike
Novi izveštaj South African Tourism-a otkriva da su putnici iz Sjedinjenih Država najveće prekomorsko tržište za putovanja i turizam u Južnoj Africi.
Kolumbus, Ohajo, lansira Vodič za pristupačnost
Putnici sa invaliditetom sada mogu da uživaju u novom vodiču za pristupačnost u Kolumbusu, Ohajo, sa specifičnim informacijama o destinaciji za putnike koji su gluvi, slepi, koriste invalidska kolica, imaju senzorni poremećaj i još mnogo toga
Francuski turizam ima velike koristi od američkih putnika
Francuska je skoro dostigla broj putnika koji dolaze iz 2019. godine, a veliki deo toga je zbog Amerikanaca koji idu na ovu destinaciju na listi.
Curacao objavljuje rekordan broj letnjih posetilaca
Karipsko ostrvo Kurasao ugostilo je više od 37.000 putnika iz celog sveta u junu ove godine, što je više od broja dolazaka u bilo kom prethodnom mesecu, uključujući i 2019.
Katar se sprema za FIFA Svetsko prvenstvo
Sa nešto manje od četiri meseca pre nego što Katar bude domaćin FIFA Svetskog prvenstva, počeo je da nudi pakete avionskih karata i razvija jedinstvene turističke atrakcije za bum dolazaka koji se očekuje pre i tokom događaja.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!