fbpx

Top destinacijske vesti za mesec avgust

island-3542290__340

Avgust je doživeo mnogo promena i novih dešavanja na destinacijama širom sveta.

Od ponovnog otvaranja Novog Zelanda i pokretanja svoje prve globalne kampanje od 2019. i destinacija kao što su Meksiko i Antigva i Barbuda koje prijavljuju rekordan broj putnika do više destinacija koje se fokusiraju na održivost, avgust svakako nije bio pospan mesec u vestima o destinacijama.
Novi Zeland se potpuno ponovo otvara za međunarodni turizam
Novi Zeland se 1. avgusta potpuno ponovo otvorio za međunarodni turizam, što je veliki korak napred za ovu ostrvsku državu koja je bila jedna od najstrožih u borbi protiv pandemije COVID-19.
Meksiko nadmašio broj međunarodnih letova pre pandemije
Meksički ministar za turizam prijavio je rekordan broj turista koji dolaze u zemlju između januara i juna, 1,5 odsto veći u odnosu na isto vreme 2019. Zemlja je primila 10,2 miliona putnika.
Međunarodna putovanja ostaju visoki prioritet
Tehnološka kompanija za putovanja Amadeus otkrila je da međunarodna putovanja ostaju veći prioritet za 42% ispitanika širom sveta, veći od drugih stavki potrošnje kao što su moda, ishrana ili popravke u kući.
Rapa Nui se ponovo otvara za putnike
Od 5. avgusta, čileansko ostrvo Rapa Nui, takođe poznato kao Uskršnje ostrvo, ponovo je otvoreno za putnike po prvi put za skoro 900 dana. Putnici treba da budu svesni da prvo moraju da ispune čileanske uslove za ulazak pre putovanja u Rapa Nui, što zahteva strožiji set protokola koje treba poštovati.
Hong Kong će olakšati karantinska ograničenja za putnike
Hong Kong nastoji da ublaži karantenska ograničenja za međunarodne putnike. Umesto sedmodnevnog karantina po dolasku u hotel, putnici bi morali da budu u karantinu tri dana u karantinskom hotelu, a zatim da obave četiri dana kućnog medicinskog nadzora
Destinations International predstavlja alat za jednakost, raznolikost i inkluziju
Destinacijske organizacije ili biroi za kongrese i posetioce sada imaju novi alat koji im pomaže da procene kako mogu da poboljšaju svoju raznolikost, jednakost i inkluziju. Destinations International je kreirao jedinstveni alat za procenu da im pomogne
Novi Zeland pokreće prvu globalnu kampanju nakon pandemije
Nakon ponovnog otvaranja nacije za međunarodna putovanja, Novi Zeland je pokrenuo novu globalnu kampanju kako bi pomogao da se putnici vrate u zemlju. Pod nazivom „Ako tražite“, kampanja sadrži nekoliko reklama koje se fokusiraju na kulturu Novog Zelanda i transformacione ponude putovanja kako bi se podstakla odgovorna putovanja.
Šta je novo u Montrealu?
Želite da saznate više o Montrealu kao destinaciji? Kanadski grad koji govori francuski bio je domaćin Virtuoznog simpozijuma 2023. i ove godine ima nekoliko novih događaja.
Tenerife, Španija objavljuje tri velika američka putnička partnerstva
Tenerife na Kanarskim ostrvima najavili su tri velika partnerstva sa turističkim organizacijama sa sedištem u SAD, uključujući USTOA, ATTA i Signature Travel Netvork, kako bi povećali interesovanje američkih putnika za ostrvsku destinaciju.
Prihod od smeštaja u Portoriku veći od milijardu dolara
Discover Puerto Rico je objavio nove podatke o svom ekonomskom oporavku, izveštavajući da je njegova industrija smeštaja ostvarila prihod od milijardu dolara tokom prvih sedam meseci godine; u poređenju sa prošlom godinom, dostigao je taj broj puna tri meseca ranije, što sugeriše da se ostrvska industrija dobro oporavlja.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!