fbpx

Tokom letnje sezone u Hrvatskoj očekuje se više od 180 aviolinija

dubrovnik

Prema analizi trenutno aktivnih, ali i najavljenih aviolinija, koju je napravila Hrvatska turistička zajednica, u letnoj sezoni 2021. prema Hrvatskoj u najavi je prometovanje više od 180 aviolinija. Najveći broj avio linija očekuje se s tržišta Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Poljske.

Vezano za linije s tržišta Velike BritanijeRyanair najavljuje letove iz Liverpoola, Edinbourgha i Newcastla za Zadar, British Airways najavljuje letove iz Londona za Split, Dubrovnik i Pulu, dok će easyJet povezivati London s Pulom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom. Iz ove kompanije takođe najavljuju još nekoliko letova iz gradova kao što su Glasgow, Bristol, Belfast i Manchester, a koji će takođe biti povezani s hrvatskim aerodromima. Jet2.com najavljuje letove iz Manchestera za Pulu, Split i Dubrovnik, a hrvatski aerodromi će aviolinijama povezivati i sa gradovima Leeds, Birmingham i Newcastle.

Lufthansa s tržišta Njemačke najavljuje uvođenje linije Frankfurt-Rijeka, a također se planira i linija Zagreb – München, dok bi Ryanair tijekom ljetnih mjeseci trebao povezivati Zadar sa zračnim lukama Berlin, Köln, Karlsruhe i Memmingen, a dodatno planiraju uvođenje linije koja će Zagreb povezivati s Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom i Memmingenom. Hrvatske i njemačke destinacije povezivat će i aviokompanija Eurowings, koja će u svibnju obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati čak 10 redovnih linija prema četiri hrvatske zračne luke – Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Aktivni će biti i letovi Condora, koji će u ljetnoj sezoni, od sredine svibnja, pokrenuti tri linije prema zračnoj luci Split iz Münchena, Düsseldorfa i Frankfurta.

Mnoge aviokompanije uvele su i najavile letove prema Hrvatskoj na temelju turističke potražnje i interesa koji je vrlo izražen za zemljom na brojnim tržištima. Uveliko nam pomaže i pozicija Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije. Naravno, konačni će rezultati u ovoj godini ponajviše zavisiti od epidemiološke situacije u Hrvatskoj pa i ovom prilikom sve građane, partnere, turističke radnike i sve ostale pozivam na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera. Samo tako možemo odbraniti prošlogodišnju poziciju vodeće turističke destinacije Mediterana, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će hrvatske i inostrane destinacije povezivati i nacionalni avioprevoznik Croatia Airlines.

Iz HTZ-a dodaju i kako će hrvatske i francuske destinacije povezivati letovi aviokompanija Air France, Transavia, Ryanair i Volotea, s tržištem Poljske hrvatske će destinacije biti povezane letovima aviokompanija LOT, Wizz Air, Smartwings, Ryanair i Buzz, a naša će zemlja biti povezana i s brojnim aviolinijama s tržišta kao što su Austrija, Belgija, Češka, Italija, Irska, Holandija, Rusija, Ukrajina, SAD, skandinavske zemlje, Švajcarska, Španija, Grčka, Portugal, Latvija, Izrael, Katar, i dr.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!