fbpx

Tokio, neka Olimpijske Igre (konačno) počnu

games-159849_1280

Godinu dana posle roka, ili u jedinom mogućem trenutku, kako se već kome dopada, počinju Olimpijske igre u Tokiju. Organizatori tvrde da su potpuno spremni za “fizički distancirane” Igre, kojima neće prisustvovati gledaoci, sponzori, kao ni priličan broj sportista, koji su zbog bezbrojnih ograničenja odustali od takmičenja. – Navodi portal RTS.

Spektakularno otvaranje, koje tradicionalno prati početak ovog sportskog spektakla, možda i neće biti toliko fascinantno, jer su organizatori morali da prilagode događaj dozlaboga komplikovanim merama protiv širenja koronavirusa. Praktično, to znači da će na potpuno novom, milijardu i po dolara vrednom Olimpijskom stadionu otvaranje pratiti svega 950 visokih zvaničnika, državnika i najvažnijih gostiju. Pre izbijanja pandemije koronavirusa bilo je planirano da se Igre otvore pred najmanje 70.000 gledalaca, ali je strah od širenja infekcije, taj broj sveo prvo na 10.000, te na kraju na simboličnih 950 ljudi.

Kako bi donekle nadomestili izostanak navijača, organizatori su predstavili čitav niz tehničkih čuda o čijim će se mogućnostima gledaoci, verovatno, upoznati tokom takmičenja. – Piše RTS.

Izvor: RTS

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!