fbpx

#TogetherInSplit- Split idealna destinacija za siguran odmor

split-1590196_1280

Turistička zajednica grada Splita novim videom nastavlja svoju kampanju #TogetherInSplit, kojom od samog izbijanja pandemije šalje ohrabrujuću poruku domaćim i inostranim turistima, ali i svima koji svojim radom učestvuju u stvaranju splitskog turističkog proizvoda, već godinama jednog od najuspešnijih u Hrvatskoj. Nova normalnost, kako se obično naziva svet u vreme pandemije, za sobom nosi i nova pravila ponašanja, ali i sadržaje koje turisti traže nakon izolacije.

– Prateći trendove u svetskom turizmu, transparentno je da današnji gosti traže mogućnost uživanja na odmoru uz poštovanje fizičke distance, pridržavanje svih higijenskih i drugih epidemioloških mera. Traženi su sadržaji koji isključuju velika okupljanja, te omogućavaju doživljaje u prirodi, kaže Alijana Vukšić, dodajući da Split i njegova okolina nude ponudu prilagođenu takvoj vrsti potražnje.

U tom smeru ide i koncepcija novog videa, osmišljenog i realizovanog u malom, kreativnom timu Turističke zajednice grada Splita i video produkcijske kompanije FILMOFIL na čelu s Antom Gugićem i Lukom Rukavinom. – Ovaj video rezultat je zajedništva javnog i privatnog sektora i koristimo priliku da zahvalimo svima koji su volontirali i pokazali zajedništvo u kriznim vremenima.

Kroz video nas vode car Dioklecijan i carica Priska u modernom izdanju, glumac splitskog HNK Nikša Arčanin i mlada glumica Dora Bogdanović, koji se zbog različitih interesa razdvajaju i istražuju grad iz različitih perspektiva,  otkrivajući šta sve grad nastao na carskoj palati nudi i može nuditi.  Od jedinstvene baštine starog gradskog jezgra, preko šetnji ili vožnje biciklom njegovim ulicama, uživanja na plažama na kojima ima dovoljno prostora za propisanu fizičku distancu, marjanskih vizura i aktivnosti u prirodi samo na korak od centra grada. Jedrenje, vožnja kajakom, plivanje, planinarenje, penjanje, bavljenje raznim sportovima, izleti i šetnje po Mosoru, Kozjaku, uz reku Žrnovnicu, pa posete muzejima i gastronomija… sve je to bogatstvo koje Split može ponuditi gostima, kao nadopuna baštini po kojoj je Split najčešće prepoznat u svetu, a sve samo na korak jedno od drugog.

– Uz optimističnu poruku o ponovnom susretu u Splitu, predstavljamo Split kao grad koji povezuje ljude, ali posebno kao grad u kojem su spojena vekovi baštine i savremenost, koji odražava sve civilizacije koje su ga kroz 1700 godina gradile. Takođe, Split je grad u kojem su urbanost i priroda neodvojivi, koji je morem spojen sa celim svetom, a vidici s Marjana i okolnih brda širi su od svih granica. Videom i celom kampanjom poručujemo da baš spoj svih tih dimenzija čini Split zaista jedinstvenim ali i dostupnim za sigurno uživanje u njegovim lepotama – zaključuju iz gradskog TZ-a.

Pogledajte novi promotivni snimak Turističke zajednice grada Splita!

Izvor: Turistička zajednica grada Splita

Fotografija: izvor, Turistička zajednica grada Splita

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!