fbpx

TO Budva organizovala promotivni događaj u Novom Sadu

BA65A526-D46C-4052-8E38-83B647A45001

U okviru ovogodišnje regionalne road show kampanje, koju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama u regionu, a u cilju promocije letnje turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva organizovala je promotivni događaj u Novom Sadu, gradu pobratimu Budve, u utorak, 31. maja.

Na konferenciji za medije održanoj u hotelu „Pupin“, Nikola Kralj iz TO Budva rekao je da metropola turizma Crne Gore, kako turisti nazivaju Budvu, predstavlja jedinstveni spoj bogate kulture i istorije i izuzetno modernih sadržaja, pa se ovaj grad iz tog razloga posebno ističe na evropskoj mapi turističkih destinacija.

„Priroda je darovala budvansku rivijeru nesvakidašnjom lepotom, najlepše peskovite i šljunkovite plaže nalaze se upravo ovde. U zaleđu rivijere nalaze se sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu. Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pešačkom stazama, a na budvanskoj rivijeri uređeno je čak 50 km staza koje prolaze kroz predivno zaleđe i povezuju budvanska sela.“, naveo je Kralj.

„Kada govorimo o budvanskom zaleđu, istakao bih projekat revalorizacije tvrđave Mogren, na kojem radi TO Budva, u saradnji sa Opštinom Budva, Polimskim muzejem i lokalnim predezućima. U toku su ozbiljni radovi na ovom lokalitetu, a tvrđava će uskoro biti neizbežna turistička atrakcija u Budvi.“, istakao je Kralj.

Najavio je da Budvi predstoje spektakularni događaji, poput svečane „Ceremonije otvaranja sezone“, kada će nastupiti vrhunski muzičari, poput Toma Odella, Nevene Božović, Sky Cellos-a, Mine Rusche, Petra Marića, Mattie Zanatte, Marije Nešić, DJ-a Erika Kasela, Nadežde Dimitrijević, DJ Rogera Sancheza itd.

Ljiljana Čukić iz NTO CG kazala je da Crna Gora već sada ima dobru popunjenost kapaciteta usled posete turista iz Zapadne Evrope i dalekih tržišta, kao i da je najava bukinga takođe odlična.

„Turistička privreda Crne Gore je spremna, kao i kapaciteti. Potrudili smo se da pripremimo raznolik turistički proizvod, da usluga bude na nivou, većeg kvaliteta, i sa nestrpljenjem očekujemo turiste iz Srbije. Zadovoljni smo i želimo da to zadovoljstvo podelimo sa vama.“, rekla je Čukić.

Ovo je odlična prilika da starim i novim gostima iz Srbije i Vojvodine poželimo dobrodošlicu u Crnu Goru i predstavimo sve što naša zemlja, kao turistička destinacija, može da ponudi, poručila je Đurđica Vinčić Tomić iz kompanije Air Montenegro.

Na konferenciji za medije govorili su i predstavnici LTO Bara, Herceg Novog, Tivta i Podgorice, a događaju prisustvovali neki od najeminentnijih medija Novog Sada i Vojvodine, kao i generalna konzulka u Generalnom konzulatu Crne Gore u Srbiji, sa sedištem u Sremskim Karlovcima, Nevenka Ćirović.

Na platou ispred TC “Promenada”, od 18 sati nastupile su muzičke zvezde i miljenice publike, Leontina i Ivana Peters na radost mnogobrojnih prisutnih mališana, a posetioci su imali priliku i da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom Crne Gore kroz promotivni materijal i razgovor sa turističkim poslenicima iz Crne Gore. Program na platou je upotpunio performans uličnih umetnika – UV dance – mornari na štulama.

Izvor: Turistička organizacija Budve

Fotografija: Turistička organizacija Budve

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!