fbpx

TO Budva i TO Banja Luke potpisale Sporazum o saradnji

IMG-1dd424649e5afc34918840ac770186b1-V

Direktor Turističke organizacije opštine Budva, Nemanja Kuljača, i direktorka Turističke organizacije grada Banja Luka, Dragana Vukliš, u petak, 8. aprila, u okviru prvog dana 2. Međunarodnog sajma turizma u Banja Luci, potpisali su Sporazum o saradnji dve turističke organizacije.

Sporazum pre svega za cilj ima uzajamnu podršku u promociji svih događaja u organizaciji TO Budve i TO Banja Luke i kompletne turističke ponude dva grada, saradnju u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta i neograničenog je vremenskog trajanja.

„Građani Banjaluke za nas predstavljaju drage i izuzetno važne goste, a Republika Srpska tržište kojem uvijek posvećujemo posebnu pažnju, ne samo zbog velikog broja gostiju koji nam dolazi u Budvu, već i zbog tradicionalne bliskosti koju želimo da njegujemo. S tim u vezi, potpisivanje Sporazuma o saradnji između Turističke organizacije opštine Budva i Turističke organizacije grada Banja Luka predstavlja upravo njegu lijepih odnosa dva grada, formalizovanje i nastavak saradnje iz oblasti kulture, privrede, sporta i posebno – turizma. Sporazum će nam, između ostalog, pružiti smjernice za realizaciju zajedničkih aktivnosti u cilju promocije dvije destinacije, razmjeni iskustava iz oblasti turizma kao i samog djelovanja turističkih organizacija.“ – istakao je direktor Turističke organizacije opštine Budva.

Direktorka Turističke organizacije grada Banja Luka kazala je da se potpisivanjem ovog Sporazuma otvaraju nova vrata u saradnji dve turističke organizacije i dva grada, čemu se neizmerno raduje.

Svečanom potpisivanju Sporazuma u TC „Delta Planet“ prisustvovali su ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Staša Košarac, ministarka trgovine i turizma Republike Srpske, Suzana Gašić, generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci, Miloš Vujić, gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, predsednik Opštine Budva, Marko Carević, mnogi drugi zvaničnici i brojni predstavnici medija.

2. Međunarodni sajam turizma u Banja Luci, održava se od 8. do 10. aprila, a pored TO Budve, na sajmu svoju ponudu predstavljaju: TO Herceg Novi, TO Tivat, TO Bar, TO Ulcinj, TO Nikšić, AIR Montenegro i Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore, kao i turistički privrednici: HG „Montenegro stars“, hotel „Rivijera“ i hotel „Vivid Blue“.

Autor: Turistička organizacija Budva

Fotografija: Turistička organizacija Budva

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!