fbpx

Tivat među 10 najboljih kongresnih destinacija (MTLG)

conference

Tivat je uvršten u top deset najboljih kongresnih destinacija (MTLG) u ovoj godini u kategoriji M, koja podrazumeva kapacitet do 1,2 hiljade učesnika.

– U top deset u ovoj kategoriji Tivat je jedina destinacija iz Crne Gore sa ocenom 4,04 od pet – navodi se u saopštenju Turističke organizacije (TO) Tivta.

U toj kategoriji su se za ovu godinu, pored Tivta, našli Dubrovnik, Split, Rovinj, Opatija i Šibenik u Hrvatskoj, Portorož i Bled u Sloveniji i Zalfelden, Šladming, Klagenfurt i Vila u Austriji.

Marketinška agencija Toleranca iz Slovenije je pre deset godina razvila sistem ocenjivanja kongresnih destinacija uz pomoć originalne matrice MTLG – Meetologue, kroz koju je predstavljena realna ponuda kongresnih destinacija.

– Ova evaluacija predstavlja najopsežniji sistem ocenjivanja destinacija. Ne zasniva se samo na broju kongresnih događaja, već se dubinski bavi analizom ostalih faktora, uključujući prirodne i kulturne atrakcije, turističku i putnu infrastrukturu, originalnost, marketing i promociju destinacije – navodi se u saopštenju.

U okviru MTLG oznake postoje četiri različite kategorije u zavisnosti od broja učesnika koje destinacija može da ugosti i kreće se od XL, L, M, S.

Iz TO Tivat su kazali da je MICE turizam jedan od najznačajnijih oblika selektivnog turizma koji utiče na produženje sezone i bolje prihode od turizma.

– Kriza izazvana pandemijom koronavirusa je najviše pogodila ovaj sektor turizma, pred kojim sledi vreme oporavka – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!