fbpx

Thomas Cook u svoju ponudu uvrstio i Hrvatske destinacije

skyline-1738058_1920

Od rujna ove godine Thomas Cook se vratio na tržište, ali kroz novi poslovni model – samo kao online putnička agencija. 

Dakle, Thomas Cook kakav je bio prije možemo zaboraviti, bez jake mreže zrakoplova i hotela, nego od sada samo kao online putnička agencija. Također, novi Thomas Cook nije preuzeo apsolutno nikakve obaveze, niti ima bilo kakve veze s prijašnjom kompanijom, nego se radi o novoj kompaniji. 

Naime, vlasnik novog brenda je kineska kompanija Fosun Tourism Group, koja je platila 11 milijuna funti kako bi otkupili prava da mogu koristiti logo Thomas Cook-a, web stranicu i račune na društvenim mrežama. 

Cilj novog vlasnika je uskočiti u igru za rezervacije za sljedeće ljeto.

No, do nedavno Hrvatske nije bilo u ponudi novog Thomas Cooka, a kako je sada vidljivo na njihovim službenim stranicama, trenutno su uvrstili tri destinacije – Brač, Dalmaciju i Rovinj. Od trenutno skromnih 30 ponuda, najviše ne nalazi ponuda hotelskog smještaja od Valamar Riviere, Maistre i BlueSun-a. 

Kako će se situacija razvijati s novim Thomas Cook-om i koliko je zadržao utjecaj na tržištu saznat ćemo na proljeće kada se aktivira turističko tržište.

Zanimljivo, u Kini je Thomas Cook pokrenut ne samo kao online putnička agencija, nego kao lifestyle platforma koja nudi niz povezanih proizvoda i usluga. Tako osim ponude hotela, Thomas Cook u Kini prodaje i ulaznice, suvenire, darove, ture, obrazovne programe, zabavu, a uključuje čak i dostavnu tvrtku. Također, isti model, planiraju proširiti i u Europi, kao i Thomas Cook Concept store koji je također zamišljen više kao zabavni centar.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!