fbpx

Tajland se ponovo otvara za turiste u roku od 120 dana

thailand-1960549_1920

Tajland će se ponovo otvoriti za posetioce u roku od 120 dana, što je proračunat rizik potreban za oživljavanje ekonomije nakon što su više od godinu dana važila ograničenja vezana za putovanja zbog korona virusa, izjavio je premijer Tajlanda Prajut Čan-Oča.

Zemlja je obezbedila 105,5 miliona doza vakcina protiv Covid-19 za ovu godinu i tražiće još vakcina naredne godine, rekao je Prajut u govoru koji je prenosila televizija, preneo je Reuters.

On je naveo da zemlja planira da prosečno da 10 miliona doza vakcina protiv korona virusa svakog meseca od jula nadalje i da ima za cilj da ponovo otvori zemlju za potpuno vakcinisane putnike, domaće i strane, bez potrebe za karantinom.

– Ponovno otvaranje zemlje jedan je od važnih načina da se počne sa smanjenjem ogromne patnje ljudi koji su izgubili sposobnost da zarade – rekao je premijer Tajlanda.

Kada uzmemo u obzir ekonomske potrebe ljudi, sada je došlo vreme da preuzmemo taj proračunati rizik, naglasio je on.

Prajut je naveo da namerava da proglasi Tajland potpuno otvorenim u roku od 120 dana, a turističkim centrima koji su spremni poručio da to učine još brže.

Tajland je izgubio 50 mlrd USD porihoda od turizma prošle godine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!