fbpx

Tajland će u maju ukinuti karantin za vakcinisane posetioce

the-dk-photography-z6-wQHB6p2Y-unsplash (2)

Putnici na Tajland više neće morati da se podvrgavaju karantinu ili testiranju na COVID-19 ako budu potpuno vakcinisani od 1. maja.

„Mnoge zemlje su već ublažile svoja ograničenja“, rekao je u petak tajlandski premijer Prajut Čan-oča. „Mi smo zemlja koja se oslanja na turističku industriju, posebno u ovim vremenima. Ovo će pomoći da se pomeri ekonomija napred.”

Nevakcinisanim putnicima će i dalje biti potreban dokaz o negativnom testu na COVID-19 RT-PCR koji je uzet najviše 72 sata pre dolaska na Tajland. – Piše portal Travel Pulse.

Svi posetioci i dalje moraju da se registruju u onlajn sistemu „Thailand Pass“ i da pruže dokaz o zdravstvenom osiguranju sa pokrićem od najmanje 10.000 dolara za lečenje COVID-19.

Trenutno, oni koji stižu u okviru programa „Test and Go“ moraju da urade RT-PCR testove po dolasku, da ostanu u hotelu koji je odobrila vlada jednu noć dok rezultati ne budu poznati, a zatim da izvrše brzi test na antigen koji sami sebi daju na peti dan njihovog boravka. – Napisano je na portalu Travel Pulse.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!