fbpx

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022: Ponesite svoj fandom, ali ne i piće 

60ED8C11-BDA1-4702-936C-6182ADFF8E90

Po prvi put, Svetsko prvenstvo u fudbalu se održava u jednoj zemlji Bliskog istoka, jer će Katar biti domaćin četvorogodišnjeg događaja koji počinje u novembru.

Nacija poručuje fanovima da donesu svoj uobičajeni žar i fandom – ali ne i piće.

Prema članku na ESPN-u, Katar upozorava sve posetioce koji dolaze u zemlju na Svetsko prvenstvo da je doneo zabranu unošenja alkohola u Katar za ličnu potrošnju.

A zvaničnici govore o više od pokušaja da ga ubace u taj lažni dvogled kada uđete na stadion. Katar je rekao da će preduzeti “specifične mere” protiv pokušaja da se alkohol unese u zemlju u njihovom prtljagu na aerodromu.

„Postoje specifične mere“, rekao je za ESPN pukovnik Jassim Abdulrahim Al Sayed iz operativnog komiteta za bezbednost i bezbednost na konferenciji za novinare u Dohi. “Mislim da alkohol neće biti dozvoljen preko aerodroma i kofera. Postoje lokacije na kojima će se alkohol prodavati širom zemlje.”

Uzbuđenje se povećava zbog događaja, koji će početi 20. novembra, a alkohol je dostupan u hotelima, a pivo – uglavnom zahvaljujući tome što je Budweiser zvanični sponzor Svetskog prvenstva – biće dostupno na stadionima i u određenim zonama za fanove. Ali, kako je ESPN primetio, alkohol je već ograničen u Kataru, uz novčane kazne za piće u javnosti. U teškim slučajevima, to takođe može dovesti do zatvora.

To je politika koja će biti u velikoj meri testirana na Svetskom prvenstvu.

Fudbal ima strastvene navijače, posebno one koji navijaju za čitavu naciju, a ta strast se ponekad može pretvoriti u nemire. Da bi to sprečili, katarski zvaničnici su rekli da glavna oblast u kojoj će se okupljati navijači u Dohi neće služiti alkohol do 18:30. Opet, to bi mogao biti još jedan problem sa navijačima jer će mnoge utakmice početi mnogo ranije tokom dana.

“Postoji pogrešno shvatanje o prodaji alkohola na stadionima i određenim zonama”, rekao je Al Khater. „Radimo kao i svako drugo Svetsko prvenstvo, kao i obično. Vrlo jednostavno, uvek smo izjavljivali da će prodaja alkohola [biti] dostupna u Kataru i da ćemo ga učiniti dostupnim u određenim zonama. Fanfest (područje) će služiti od 18:30 popodne, ali to će privući mnogo porodica i dece i želimo da im damo priliku da u određenim delovima dana budu u zoni bez alkohola. Kasnije će navijačima biti alkohol dostupan.”

Izvor: TravelPulse

Fotografija: PixabayPODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!