fbpx

Svetska turistička organizacija se vraća u sedište u Ženevi; svet počinje da se otvara!

UNWTO

Svetska turistička organizacija (UNWTO) boraviće ove nedelje u Ženevi na razgovorima usredsređenim na ponovno pokretanje turizma, pošto se ograničenja putovanja ublažavaju u mnogim delovima sveta.

UNWTO je poslednji put obavio zvaničnu posetu matičnom gradu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) 2020. godine, samo dan pre nego što je COVID-19 zvanično proglašen pandemijom. Sada, dok se Švajcarska pridružuje sve većem broju zemalja u ukidanju ili ublažavanju ograničenja putovanja, UNWTO se vratio u Ženevu na nedelju dana na sastancima sa ključnim partnerima.

Generalni sekretar Zurab Pololikašvili sastaće se u utorak (22. februara) sa generalnim direktorom SZO dr Thedrosom Adhanomom Ghebreiesusom kako bi razgovarali o zajedničkim akcijama i prioritetima dok se svet ponovo otvara. Dve agencije UN će razgovarati o potrebi za daljim ublažavanjem ograničenja, nakon što su u više navrata upozoravale na njihovu neefikasnost i štetu koju opšte zabrane mobilnosti mogu imati po ekonomsko i socijalno blagostanje. Razgovori će se takođe fokusirati na zajedničku viziju UNWTO i SZO za jasnija, konzistentnija pravila i propise koji se tiču turizma i zdravlja, sa ciljem vraćanja poverenja u međunarodna putovanja i pokretanja oporavka.

Produbljivanje veza sa privatnim sektorom

Jačanje veza sa ključnim partnerima iz privatnog sektora i civilnog društva ključno je u trenutnim okolnostima. Generalni sekretar Pololikašvili sastaće se sa generalnim direktorom Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA), Vilijem Volšom, kao i sa Pjerfrančeskom Vagom, predsedavajućim i izvršnim direktorom Međunarodnog udruženja Cruise Lines (CLIA). Nakon ovih sastanaka uslediće zvanična poseta sedištu UEFA. Ovde će predsednik sportskog tela Aleksander Čeferin potpisati prvi sporazum sa UNWTO sa ciljem da promoviše sportski turizam kao pokretač pozitivnih promena i učini ovaj sektor inkluzivnijim i otpornijim.

Ključni partneri u Švajcarskoj

S obzirom na to da Švajcarska najavljuje svoje planove da značajno ublaži ograničenja za dolazna putovanja, delegacija UNVTO će se sastati sa Erikom Jakobom, ambasadorom Švajcarskog državnog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO), čiji brif uključuje turističku politiku, kao i sa Martinom Nidegerom. , izvršni direktor Švajcarske turizma. Ističući posvećenost Švajcarske održivom turizmu, delegacija UNVTO će posetiti Grujer. Srednjovekovna destinacija proglašena je za najbolje turističko selo UNVTO na 24. Generalnoj skupštini 2021. godine, a ovo će biti prva zvanična poseta jednoj od lokacija prepoznatih po efikasnom korišćenju turizma kao zaštitnika nasleđa i pokretača rast i mogućnost. Domaćin posete biće gradonačelnik Grujera Žan Pjer Dutaz.

U skladu sa fokusom UNWTO-a na poslove u turizmu i obrazovanje, rukovodstvo će takođe obići kampus Gilon instituta za visoko obrazovanje i Hotel Institute Montreux (HIM). Generalni sekretar Pololikašvili će se sastati sa Benoa-Etienneom Domengetom, izvršnim direktorom Sommet Education, UNVTO-ovog partnera za onlajn učenje, i biće mu dobrodošla u novi Međunarodni centar UNWTO u Švajcarskoj, koji se nalazi u Bella Vista visokoškolskom kampusu u Altdorfu.

Izvor: Svetska turistička organizacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!