fbpx

Sveti Stefan hoteli pokrenuli arbitražni postupak protiv kompanija Adriatic Properties i Aman pred sudom u Londonu

montenegro-4404726_1920

Kompanija Sveti Stefan hoteli pokrenula je arbitražni postupak pred sudom u Londonu protiv zakupaca hotela Sveti Stefan i Miločer, preduzeća Adriatic Properties i Aman, kako bi zaštitila svoja prava iz ugovora, ali i kapital akcionara i imovinu društva.

Ta kompanija je na sednici Odbora direktora u petak donela odluku o pokretanju postupka zaštite prava pred arbitražnim sudom u Londonu u skladu sa ugovorom o dugoročnom zakupu hotela Sveti Stefan i Miločer od 31. januara 2007. godine i aneksom I ugovora od 5. januara 2013, zaključenim sa preduzećem Adriatic Properties.

Iz menadžmenta kompanije Sveti Stefan hoteli su kazali da se nekorišćavanjem imovine, koja u ovom slučaju predstavlja najlepši i najvredniji dio Jadranske obale, progresivno umanjuje njena vrednost.

– Stoga je kompanija Sveti Stefan hoteli obavezna da preduzme radnje kojima bi se predupredilo nastupanje štete po društvo i imovinu. U tom pogledu, obratili smo se međunarodnom tribunalu sa sedištem u Londonu, da na brz i efikasan način reši sporna pitanja u vezi sa ispunjenjem ugovora i na taj način obezbedi da Adriatic Properties i Aman poštuju ugovorne i zakonske obaveze koje se tiču upravljanja hotelima na Svetom Stefanu – navodi se u saopštenju menadžmenta.

Oni su podsetli da su hoteli Sveti Stefan i Miločer ostali zatvoreni ove godine, kao i da postoje ozbiljne indicije da će se to desiti i naredne.

Osim toga, kako su dodali, zakupac i Aman otvaranje hotela ucenjuju dobijanjem garancija koje su pravno neodržive u smislu ugovora o zakupu i crnogorskih zakona.

Iz kompanje Sveti Stefan hoteli su objasnili da su pre usvajanja takve odluke preduzeli sve aktivnosti kako bi omogućili zakupcu da izvršava ugovorne obaveze shodno dogovorenim standardima poslovanja.

– U ranijem periodu, kompanija Sveti Stefan hoteli je sporazumnim putem pokušala da reši sva otvorena pitanja u odnosu sa zakupcem i preuzimala je pravne radnje pred nadležnim organima u cilju zaštite prava zakupca iz ugovora – navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da je zakupac najavio pokretanje arbitražnog postupka protiv zakupodavca insistirajući da je zakupac dužan da obezbedi pomenute garancije, zbog čega su ugovorne strane ušle u pregovore oko rešavanja spora.

– Ceneći držanje zakupca tokom pregovora i neiskazivanje iskrene namere za mirno rešavanje spora, kompanija Sveti Stefan hoteli je bila primorana da pokrene arbitražni postupak protiv zakupca i Amana, kako bi zaštitila svoja prava iz zgovora, ali i kapital akcionara i imovinu društva, imajući u vidu činjenicu da imovina društva održava visoku vrednost samo ukoliko se koristi i održava u skladu sa ugovorom – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!