fbpx

Svečano otvoren “Novosadski Zimzolend”

IMG-335c193aa00a09765b112f621197f740-V

Sa hladnijim vremenom, kao i u mnoge svetske gradove, tako i u Novi Sad tradicionalno stiže Christmas market. Zimska manifestacija Novosadski Winter Fest, ove godine pod imenom “Novosadski Zimzolend” održava se na Trgu slobode, od 26. novembra do 29. decembra u organizaciji Udruženja građana “Srcem za sve” u saradnji sa kompanijom Ninamedia i uz podršku Grada Novog Sada.

Manifestaciju je sinoć u 18h svečano otvorio dr Dragan Stajić, član Gradskog veća za zdravstvo. U programu su učestvovala dva dečija hora, kao i novosadski bend “Superstvar”.

Glavna okosnica ove manifestacije je predstavljanje najboljih domaćih proizvoda, čiji mirisi podsećaju da su novogodišnji i božićni praznici na pragu. U tridesetak kućica postavljenih na Trgu slobode, posetioci će imati priliku da probaju kuvano vino, razne vrste piva, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase.

Praznična atmosfera trajaće 34 dana i biće upotpunjena raznovrsnim programom.

Svake večeri posetioci će moći da uživaju u nastupima horova, koji će se odvijati na jedinstvenoj konstrukciji bine u obliku jelke, tzv. “Raspevanoj jelci”.

Vikendi su rezervisani za dečije predstave i radionice, na kojima će uz novinare “Dnevnika” učiti kako da postanu mali novinari, ili uz Udruženje “Čepom do osmeha” kako da budu eko heroji i čuvaju svet oko sebe.

U večernjim časovima posetioci će imati priliku da se zagreju uz DJ-eve i novosadske bendove, poput “Sketcha”, “Dva i po muzičara”, Nomos Tria, Miloš Mitić Tria i Aleksandre Milošević.

Za ljubitelje fotografisanja, svaki kutak Trga slobode tokom trajanja “Novosadskog Zimzolenda” biće prazničan i čaroban.

Fotografija: Zimzolend

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!