fbpx

Sve više privatnih aviona u Aerodromu Rijeka

airplane-2619434_1920

Nakon teškog razdoblja pandemije, i riječki aerodrom na ostrvu Krku dobro posluje. Povezan je sa 16 evropskih odredišta. A pomalo iznenađuje povećan broj privatnih letova. Reč je o imućnim gostima koji stižu direktno na otok Krk iznajmljenim ili privatnim avionima.

Do sada, ovoga leta, 600 je takvih letova bilo u Aerodromu Rijeka.

– Broj takvih aviona u odnosu na rekordnu 2019. je do sada 3 puta veći. To samo pokazuje menjanje navika. Ljudi su spremni izdvojiti značajno više novaca da bi putovali sami, ističe Tomislav Palalić, direktor Aerodroma Rijeka.

U pravilu ovi gosti s aerodroma odlaze u luksuzne krčke vile ili na svoje jahte. U Marini Punat u ovom je trenutku popunjeno svih 850 vezova.

– Veliki broj gostiju dolazi i u marinu i u drugi smeštaj avionom. Mi u poslednje vreme beležimo porast gostiju koji u marinu dolaze svojim ličnim avionom, kaže Renata Marević, direktorka Marine Punat na ostrvu Krk.

– Imamo dosta letova u Hrvatsku i iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Rijeke. Zemlja vam je lepa, imate more i naši klijenti žele brzo, sigurno, diskretno doći na Jadransko more. Posebno u ova luda kovid vremena, rekao je Richard Macho, Queen air.

I upravo ti privatni letovi osiguraće ove godine pozitivno poslovanje riječkog aerodroma.

– Naknade za te letove ne podležu, odnosno njima se ne odobravaju popusti kao što se odobravaju redovnim prevoznicima. I to je značajan izvor prihoda u ovoj izazovnoj godini i mi smo time zadovoljni, rekao je Palalić.

Strelovit rast privatnih letova možda je i putokaz u kojem bi se pravcu trebalo razvijati riječki aerodrom. Jer, luksuzni letovi, marine i vile uvek idu skupa.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!