fbpx

Sve plaže uskoro spremne za prve turiste

beach-418742_1920

Sve crnogorske plaže uskoro će biti spremne da prime prve turiste, što je već od 1. maja moguće na većini hotelskih kupališta.

Zakupci će na plažama primjenjivati epidemiološke preporuke koje štite i goste i osoblje, a nadležni najavljuju pojačane kontrole tokom sezone, kao i zaključivanje novih ugovora za 20-tak plaža koji su tokom procesa revizije u međuvremenu raskinuti.

Većina hotelskih plaža je otvorena tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, prenosi portal RTCG.

Direktorka hotela Splendid, Mirjana Mrkalj, kazala je za TVCG da s obzirom na to da su bili 100 odsto popunjeni, plaza je zaista bila u punom kapacitetu popunjena.

Uskoro se očekuje i otvaranje ostalih plaža, nakona saniranja posledica nevremena, ali i korone.

Zakupac plaže Mogren 1 u Budvi, Robert Viola, kazao je da je plaža obično bila otvorena 1. maja uvek, međutim, ove godine malo kasne ali misli da to neće uticati na dolazak gostiju.

Potvrđuju to i predstavnici nadležnih institucija.

– Iskreno se nadamo, u stalnoj smo komunikaciji sa zakupcima, da su završne pripreme u toku, i da ćemo krajem meseca sigurno imati sve plaže spremne za predstojeću turističku sezonu – kazao je Vukašin Mijatović iz Morskog dobra Crne Gore.

Broj uređenih plaža i kupališta ostaće isti bez obzira na postupak revizije koji je u toku.

– Treba napomenuti da je došlo do raskidanja nekih 20-tak ugovora. Razlozi su razni, od toga da su zakupci u jednom delu odustali od tih ugovora, a sa druge strane imamo i slučajeve gdee postoje značajna kršenja ugovornih obaveza – dodao je Mijatović.

U toku je tenderski postupak, kako bi se što pre izabrali novi zakupci a plaže učinile dostupne posjetiocima do kraja ovog mjeseca. Regularni ugovori o zakupu, koji važe još dve godine, trenutno su u fazi anektiranja. 

– Suština je da svi ugovori ističu 2023. godine kada će doći do ponovnog postupka odnosno pripreme tenderskih postupaka, gde će svi zainteresovani biti u mogućnosti da sudeluju u ponovljenim tenderima – naveo je Mijatović.

Merama podrške građanima i privredi obuhvaćeni su i zakupci plaža.

– To su 50% umanjenje zakupnine za ovu turističku sezonu – precizirao je Mijatović.

Turisti će biti bezbedni na crnogorskim plažama. Uputstva su jasna.

Mrkalj je kazala da je ono što je jedino zbog epidemioloških mjera dodato, to je dezinfekcija ležaljki posle svakog korišćenja od gosta.

Viola je rekao da će ležaljke morati biti na dozvoljenoj udaljenosti jedna od druge.

– Sredstva za dezinfekciju koja će morati biti na stolovima. Personal koji će morati da nosi maske – dodao je Viola.

Iz Morskog dobra najavljuju pojačane kontrole tokom turističke sezone ali i javnost službenih zabeleški o uočenim nepravilnostima.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!