fbpx

Švajcarska ukida sva ograničenja putovanja u vezi sa pandemijom?

patrick-robert-doyle-eb8dmXNOGP4-unsplash

Počevši od 2. maja 2022. godine, Švajcarska će ponovo poželeti dobrodošlicu svim putnicima jer ukida svoja ograničenja i zahteve za putovanja u vezi sa pandemijom. – Napisano je na portalu Travel Pulse.

Saopštenje je dao švajcarski Državni sekretarijat za migracije (SEM), ostavljajući na snazi samo pravila o ulasku u putovanja koja su bila pre pandemije.

Nova odluka će takođe dozvoliti međunarodne putnike iz svih zemalja; prema trenutnim protokolima o pandemiji, putnici iz odabranih „trećih zemalja“ ili zemalja koje se nalaze izvan EU ili šengenskih zona, nisu mogli da uđu u Švajcarsku.

„Švajcarska je na vrhu liste želja strastvenih putnika širom sveta koji su čekali da posete zemlju u poslednje dve godine, a da nisu opterećeni papirologijom. Sada mogu! Radujemo se što ćemo ugostiti indijske putnike od 2. maja nadalje i jedva čekamo da dođu i uživaju u čudu koje je Švajcarska“, rekao je Ritu Šarma, zamenik direktora i direktor marketinga za Švajcarski turizam – Indija. – Piše Travel Pulse.

Nova pravila Švajcarske prate mnoge druge evropske zemlje u poslednje vreme; visoke stope vakcinacije protiv COVID-19 i potreba za uticajem turizma na lokalne ekonomije smatraju se glavnim pokretačima za ukidanje mnogih evropskih protokola o pandemiji.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!