fbpx

Subotica do kraja godine dobija Program razvoja turizma – Šta je sa započetim akva parkom?

kalman-nemet-rrIsYIOhf6I-unsplash

Subotica će do kraja godine dobiti Program razvoja turizma za period od 2023. do 2025. godine. Odluku o tome danas su doneli odbornici Skupštine grada.

Subotica i Palić, kao turističke destinacije, uprkos epidemiji koronavirusa protekle dve godine beleže odlične rezultate, kako po broju gostiju, tako i po broju noćenja. Da bi se taj pozitivan trend nastavio, danas je Skupština grada Subotice usvojila Odluku o pokretanju procesa izrade Programa razvoja turizma do 2025.godine. Pojedini odbornici opozicije nisu podržali takvu odluku.

– Šta se dogodilo sa akva parkom na Paliću, to je jedan skup projekat od koga se puno očekivalo. Godine prolaze, taj projekat se ne završava, niko ništa ne govori o tome šta se tamo dogodilo, da li je tamo bilo nekih stvari koje bi podlegale nekoj zakonskoj odgovornosti – obrazlaže svoj stav Miroslav Milojević, šef odborničke grupe Pokret građanske Subotice.

Program razvoja turizma Grada Subotice biće usklađen sa postojećim razvojnim programima u našoj zemlji i regionu, a od velikih infrastrukturnih projekata, kao što su izgradnja pruge između Subotice i Segedina i brze pruge između Beograda i Budimpešte imaće i konkretne koristi, podseća Skupštinska većina.

– To znači da će ti ljudi iz Beograda i Budimpešte, i iz nekih udaljenijih gradova dolaziti u Suboticu i na Palić. Zbog toga je jako dobro što se sada izrađuje ovaj razvojni plan turizma, koji će važiti za sledeće dve godine – kaže Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!