fbpx

Stroži uslovi za ulazak u Mađarsku od 1. septembra

city-4057914_1920

Mađarska će pooštriti pravila za prelazak granica od 1. septembra kako bi sprečila širenje koronavirusa jer je u susednim državama sve više zaraženih, rekao je premijer Viktor Orban na državnom radiju. On nije naveo detalje o novim ograničenjima.

– Kad počne školska godina, više neće funkcionisati sistem prelaska granica koji je bio na snazi tokom leta – rekao je Orban.

Prema sadašnjim pravilima, povratnici iz zemalja s visokom stopom zaraženih moraju u izolaciju na 14 dana, osim ako nemaju dva negativna rezultata testa na koronavirus ne starija od pet dana, a urađena u razmaku od 48 sati.

Mađarska je Srbiju sredinom jula svrstala u žutu kategoriju.
Državljani Srbije koji su kroz Mađarsku u tranzitu mogu da prođu kroz ovu državu pod uslovom da poseduju dokaz o razlogu putovanja, kao i o zemlji destinacije, da je ulazak u zemlju destinacije, kao susedne zemlje sa Mađarskom, obezbeđen.

Srpski državljani moraju da teritoriju Mađarske napuste najduže u roku od 24 sata, imaju pravo da koriste samo određenu tranzitnu rutu, kao i da se zaustavljaju na određenim odmaralištima samo iz neophodnih razloga (zdravstveni, tehnički), navodi se na sajtu Ambasade Srbije u Budimpešti.
Mađarska je do petka registrovala 5.046 osoba zaraženih koronavirusom, a 609 je umrlo.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!