fbpx

Strani turisti se vraćaju u Beograd, hotelski kapaciteti popunjeni 70%

beograd

Strani turisti su se vratili u Beograd, hoteli su popunjeni preko 70% i za deset do petnaest dana očekujem da ćemo biti kao pre ove krize. Beograd se vraća u život zbog čega sam zadovoljan, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je izrazio zadvoljstvo zbog toga što je, po njegovoj oceni, Beograd pun turista, a hotelski kapaciteti gotovo u potpunosti popunjeni.

– Srećan sam što se naš grad veoma brzo vratio u normalu, pun je turista, hoteli su popunjeni. A da smo bili zatvoreni, trebalo bi nam više meseci da se vratimo u normalu. Beč živi od turizma, a vi tamo još uvek ne možete da odete turistički – rekao je Vesić, preneo je portal beogradske gradkse uprave.

Govoreći o daljem razvoju turizma u glavnom gradu Srbije, Vesić je rekao da će tokom ovog leta brojni festivali biti popunjeni.

– Krenuli smo sa Belefom, imali smo 46 pozorišnih predstava na otvorenom, na trgovima, ulicama, i ono što je bitno predstave će biti besplatne za građane. Pored toga, od 15. jula do 15. avgusta biće održano 50 koncerata na teritoriji grada. To će biti koncerti na kojima će se predstaviti mladi neafirmisani umetnici tako da će građani moći da čuju na trgovima, ulicama, u urbanim džepovima klasičnu muziku, džez, pop, rok. Biće preko 70 dečjih događaja na otvorenom i tako ćemo se odužiti Beograđanima – zaključio je Vesić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!