fbpx

Stopirana gradnja luksuznog kondo hotela u centru Budve

budva-824486_1920

Tivatska kompanija Velja voda lux, u većinskom vlasništvu kazahstanskog biznismena Igora Bidila, neće moći da gradi kondo hotel u srcu Budve, na parceli prekoputa kompleksa TQ Plaza, odlučio je glavni državni arhitekta Mirko Žižić.

Žižić je doneo rešenje o prekidu postupka izdavanja saglasnosti na idejno rešenje luksuznog višespratnog kondo hotela, pišu Vijesti.

– Prekid postupka traje do donošenja Prostornog urbanističkog plana opštine Budva – navodi se u dokumentu u koji su Vijesti imale uvid.

Vlada je krajem juna donela odluku o izradi Prostornog urbanističkog plana za Budvu, čime je ujedno stavila van snage dva kontroverzna planska dokumenta – detaljne urbanističke planove Budva centar i Bečići.

Parcela od 2,95 hiljada kvadratnih metara u centru grada, koja je u obuhvatu Detaljnog urbanističkog plana Budva centar, vlasništvo je tivatske kompanije i praktično je u protekle dve godine dovela do političkog rata u vladajućoj koaliciji u Budvi.

Sa jedne strne gradonačelnik Marko Carević i njegov Demokratski front insistirali su da opština preuzme atraktivnu parcelu i pretvori je u park ispod kojeg bi se izgradila četvoroetažna garaža, dok bi za uzvrat firmi Velja voda lux ustupili nezavršene poslovno stambene prostore u TQ Plazi, koji su oduzeti kriminalnoj grupi Svetorzara Marovića.

Sa druge strane budvanske Demokrate smatraju da je procena nekretnina koje bi bile deo razmene bila nerealna i to na štetu Opštine. Oni su predlagali da se tih oko tri hiljade kvadrata u centru grada proglasi javnim interesom, odnosno da se zaštiti od betoniranja.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!