fbpx

Stopa PDV-a za britanski sektor turizma i ugostiteljstva pada na 9%

4F598D31-C545-4F4F-8468-2E4EECD77D5B

Stopa PDV-a za sektor turizma i ugostiteljstva pala je od 1.studenog na 9%, što odgovara mjerama najavljenim proračunom za 2021, potvrdio je britanski ministar Peter Burke.
Stopa PDV-a se u Velikoj Britaniji spušta sa 13,5% na 9% i bit će primjenjiva za turistički sektor, zajedno s ugostiteljskim tvrtkama, turističkim smještajem, kinima, kazalištima, muzejima, OPG-ovima i frizerskim salonima.

Ministar Burke rekao je: „Industrija je zatražila ovo značajno smanjenje stope PDV-a i vlada je reagirala. To će značiti veliko smanjenje poreza od strane vlade, ali daje stvarni poticaj našim lokalnim poduzećima koja su uključena u ugostiteljstvo i druge pogođene industrije, na koje je COVID jako utjecao. Od ove mjere može koristi će imati približno 14.600 poduzeća. Očekuje se da će smanjena stopa PDV-a državu stajati oko 400 milijuna eura u 2021. godini. “

Burke je rekao da su mnoga od tih poduzeća sada zatvorena, ali naglasio je da će vrlo brzo ljudi biti motivirani da se vrate na glavne ulice i tržnice i podrže poslovne ljude širom zemlje.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!