fbpx

“Stay safe in Croatia” do sada broji 16.000 korisnika

Dubrovnik

Ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je juče sastanke s direktorima županijskih turističkih zajednica i predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na kojima su razgovarali o pripremama uoči početka letne sezone te rezultatima dosadašnjih aktivnosti usmerenih prema prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. 

Hrvatska je tokom poslednjih meseci intenzivno radila na brojnim aktivnostima kako bi turistički sistem bio spreman dočekati turiste. Od projekta Safe stay in Croatia, do postavljenih punktova za testiranje turista, sufinansiranja testova kao i vakcinacija turističkih radnika, naglasila je Brnjac.

S današnjim danom projekat Safe Stay in Croatia broji više od 16.000 korisnika i s tim smo izuzetno zadovoljni, međutim sada je važno da svi objekti kojima je dodeljena nacionalna oznaka te protokole i primenjuju te Ministarstvo započinje s pojačanom kontrolom. Svi direktori turističkih zajednica trebaju se angažovati kako bi se turisti u njihovim destinacijama osećali što sigurnije, posebno u pogledu poticanja turističkih djelatnika na vakcinisanje i pridržavanje mera, kao i na uspostavljanje dodatnih punktova za testiranje. Vlada kontinuirano radi na svim preduslovima za sigurnu i uspešnu sezonu u Hrvatskoj,  u čemu joj je partnerstvo sa županijskim turističkim zajednicama posebno važno. Samo koordinacijom i odgovornošću svih pojedinaca možemo ostati konkurentni i ove godine istaknula je ministarka Brnjac tokom sastanaka.

Naime, jedan od važnijih činjenica pri odabiru destinacije brojnih turista u segmentu sigurnosti su i podaci o vakcinaciji stanovništva te radnika u turizmu i delatnostima vezanima uz turizam. Dosad je u Hrvatskoj vakcinisano više od 60 posto radnika ne samo u turističkom sistemu već i delatnostima koje su deo lanca putovanja, od prevoznika, zaposlenim na aerodromima, marinama itd.. 

Osim toga, s obzirom da je i mogućnost jednostavnog i pristupačnog testiranja sastavni deo putovanja, razgovaralo se i o nastavku postavljanja dodatnih punktova za testiranje zavisno o potrebama i pojačanom turističkom prometu. Dosad je postavljeno oko 350 dodatnih punktova za testiranje širom Hrvatske.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!