fbpx

Šta treba da znate pre putovanja u Japan?

river-5572289_960_720

Ako želite da putujete na destinaciju koja odlično meša tradicionalnu kulturu i moderan život, Japan bi bio odlična ideja. Pronaći ćete gradove i četvrti koji zadržavaju bogate stare kulture koje datiraju iz antičkih vremena. U isto vreme, naći ćete najviše zgrade i najsavremenije tehnologije.

Ako razmišljate o istraživanju prirode, ni Japan neće nedostajati. Ima prilično udeo najlepših svetskih pejzaža i prirodnih pejzaža, od plaža do planina. Međutim, pre nego što rezervišete smeštaj i let, od vitalnog je značaja da naučite neka neizgovorena pravila i obavezne stvari pre putovanja u Japan. Ovde su neki od njih.

Minimalno poznavanje japanskog jezika može biti od velike pomoći
Iako sve veći broj Japanaca sada govori engleski više nego ranije, neophodno je naučiti malo japanski da biste bolje komunicirali sa lokalnim stanovništvom. Ne morate da se plašite učenja japanskog. Možete se upisati u ustanove japanskog jezika u vašoj blizini, kao što je Taiyo Singapore, ili učiti od onlajn tutora. Izgovarajući neke od osnovnih i najkorisnijih fraza i rečenica, lokalno stanovništvo će se osećati zahvalnije i srećnije kada sazna da pokušavate da se prilagodite njihovoj kulturi i jeziku. Učenje malo lokalnog jezika može biti od pomoći kada putujete. Bez obzira da li ste se izgubili ili vam treba neka uputstva ili uputstva, možete sa sigurnošću razgovarati sa lokalnim stanovništvom na njihovom maternjem jeziku. Takođe, učenje novog jezika kao što je japanski može biti korisno u više situacija u vašem životu dok upoznajete nove ljude dok putujete.
Budite svesni vremena
Kad god putujete u Japan, poštujte vreme ljudi jer je poznato da su veoma svesni vremena. Japanska kultura je da budete tačni, bez obzira da li ste turista ili međunarodni student. Ako planirate da upoznate lokalnog Japanca, uvek budite na vreme. Kašnjenje se može smatrati nečim nepristojnim za njih. Da biste bili sigurni, najbolje je doći ranije od vremena sastanka. Dolazak kasno u Vašoj državi se može tolerisati, ali čak i minut zakašnjenja u Japanu se ne odobrava. Čak su i njihovi transportni sistemi uvek na vreme, pa se pobrinite da stignete na autobusku i železničku stanicu na vreme ako želite da udobno skačete sa jednog mesta na drugo.

Gotovina pre kartica
U Japanu, gotovina dominira. To je najčešći oblik plaćanja za radnike, lokalne restorane i prodavnice. Mudro je imati zalihe gotovine, samo da biste bili sigurni i sigurni. Neke velike robne kuće i hoteli prihvataju kreditne kartice, ali je bolje da se raspitate pre dolaska u Japan. Ako volite da putujete, možda to već znate. Pre nego što stignete u Japan, bilo bi od pomoći da pretvorite svoj novac u japanski jen u lokalnim menjačnicama. Ako vam ikada ponestane gotovine u Japanu, dobra vest je da uvek možete podići na njihovim bankomatima koji se nalaze u prodavnicama koje rade 24 sata dnevno.
Japanska železnička karta je izuzetno korisna
Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da je Japan Rail Pass izuzetno korisna kada posetite. Može biti vaš najbolji prijatelj dok idete na turneju po zemlji. Neophodno je da proverite plan puta i vidite gde planirate da idete. Putovanje po određenom regionu ili celoj zemlji sa Japan Rail Pass može vam pomoći da uštedite mnogo novca. Neograničene karte se mogu kupiti za određeni region ili celu zemlju. Po približno istoj ceni kao dve pojedinačne karte za voz, imaćete pristup brzom vozu (Shinkansen), prigradskim vozovima (brendirani JR), autobusima i trajektima. Međutim, zapamtite da ova propusnica važi najmanje nedelju dana, tako da je namenjena putnicima koji ostaju duže od samo nekoliko dana.

Budite upoznati sa pravilima metroa
Većina Japanaca ozbiljno shvata pravila i trebalo bi da ih poštujete. Kada je u pitanju metro, ​​morate biti tihi i pažljivi prema drugim putnicima. To znači da ne bi trebalo da pričate glasno sa prijateljima ili telefonom. Hrana i piće takođe nisu dozvoljeni u bilo kom javnom prevozu. Što se tiče prioritetnih mesta, pobrinite se da ih sačuvate samo za starije osobe, trudnice ili osobe sa invaliditetom. Poznavanje ovih osnovnih pravila pripremiće vas da budete svesni drugih u metrou. Dodatni savet je da proučite kako da se krećete po sistemu metroa u Tokiju, jer su složeniji nego što očekujete.

Zaključak
Poznavanje ponešto o japanskoj kulturi pomaže početnicima da se pripreme za putovanje. Međutim, svaki trud će se isplatiti kada konačno stignete na odredište. Japan je zemlja koja oduzima dah i ima toliko toga da ponudi. Naučite osnovni japanski i razgovarajte sa lokalnim stanovništvom da biste saznali više o njihovoj kulturi i tradiciji. Ne zaboravite da snimite nekoliko fotografija i pripremite se za stvaranje sjajnih uspomena.

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!