fbpx

Šta Stara Pazova sa okolinom može da ponudi turistima?

sunset-2227182__340

Zavičajna kuće narodnog heroja Janka Čmelika i Kuća fudbala u Staroj Pazovi, dvorac Šlos u Golubincima, prvi privatni muzej moderne umetnosti Macura u Novim Banovcima, vinarija Teodos u Surduku, neke su od lokacija koje je grupa novinara i receptivnih turistističkih agencija obišla u organizaciji Turističke organizacije Beograda, Privredne komore Srbije i domaćina, Turističke organizacije opštine Stara Pazova.
Na samo tridesetak kilometara od Beograda, na prostoru opštine Stara Pazova nalaze se brojne znamenitosti, sadržaji, i turističke atrakcije koje mogu biti interesantne kako Beograđanima, tako i domaćim i stranim turistima, ukazuje Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda, prenosi sajt PKS.
– Beograd je odavno prevazišao okvire granica svojih opština i u cilju obogaćivanja turističke ponude, važno je da ponudi i mogućnosti za izlete – ističe Stankovićeva.
Udruženje za turizam PKS do sada je realizovalo posete različitim mestima za predstavnike medija i receptivnih agencija u Srbiji.
– I ovog puta smo to učinili u saradnji sa našim partnerima TO Beograda i TO Stara Pazova, kako bi mogle da se upoznaju sa svim činiocima turističkog proizvoda koji mogu da ponude turistima, ali i kao paket za tim bilding i kongresni turizam. Takođe, svi oni će moći da se predstave i na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu – rekla je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS.
Novinari i predstavnici agencija obišli su staro jezgro Stare Pazove, degustirali pazovačke kifle i ćufte, probali ručno rađene čokolade Srbijanka i čuvene slovačke nadlacke. Zatim su posetili zavičajnu kuću narodnog heroja Janka Čmelnika, koja predstavlja postavku u vezi sa narodno-oslobodilačkom borbom, ali i etničke specifičnosti Slovaka, narodnu nošnju i umetnine sa etno motivima.
Sledeća stanica bila je dvorac Šlos u Golubincima, zdanje izuzetne arhitektonske i istorijske vrednosti, u kom su svojevremeno boravili Đorđe Petrović Karađorđe kao i Ludvig van Betoven.
– Presrećni smo da je Opština Stara Pazova prepoznata kao vredan turistički potencijal koji ima šta da ponudi i spremni smo da odgovorimo na zahteve turista iz zemlje i inostranstva, i veoma se radujemo budućoj saradnji u oblasti turizma – rekla je Dragana Zorić, direktorka Turističke organizacije Stara Pazova.
Nezaobilazna stanica je i čuveni muzej Macura, prvi privatni muzej moderne umetnosti koji na dve lokacije, u samom muzeju i magacinu muzeja, nudi izuzetni vrednu kolekciju umetnina brojnih domaćih i inostranih majstora, a u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, predstavljeni su kapaciteti za smeštaj, sportske pripreme, ali i drugi sadržaji Kuće fudbala.
Jedinstven doživljaj turistima i zaljubljenicima u vina, nudi novootvorena vinarija Teodos u Surduku sa vinogradom na jedinstvenoj lokaciji duž obale Dunava, i vinima autohtonih sorti krokan, jagoda i traminac, dok poslastičarnica “Kod majstora Nikole“, pored brojnih slatkih specijaliteta izrađenih po staroj recepturi, nudi i čuveni kolač Žanet.

Firme:Turistička organizacija Beograda

Privredna komora Srbije

Turistička organizacija opštine Stara Pazova

Opština Stara Pazova

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!