fbpx

Šta nas čeka u 2021. godini?

questions-2245264_1920

Pandemija je uvelike promijenila način na koji obavljamo svakodnevne radne zadatke, način na koji pratimo događaje koje bi inače pratili fizičkim prisustvom, i na gotovo svim poljima rezultirala uvođenjem određenih pravila i tehnika kako bi se prilagodili na novonastale uvjete. Tako će godina na izmaku ostati zabilježena kao godina prekretnica u mnogim područjima, a neke će značajke, koje su se afirmirale u pandemijskim uvjetima, biti od izrazitog značaja i u godini pred nama.

HIBRIDNI DOGAĐAJI

Hibridni događaji predstavljaju kombiniran događaj uživo i onlajn, putem interneta. Konkretno, oni podrazumijevaju sudionike koji su prisutni fizički na samom događaju i one koji sudjeluju virtualno koji su povezani audio i(li) video tehnologijom. Dakle, hibridni događaji su u suštini kombinirana vrsta događanja. Organiziranje hibridnih događaja je trend koji će imati veći utjecaj u budućnosti na organizaciju događaja zahvaljujući stalnom razvijanju tehnologije. Za sudionike koji nisu u mogućnosti da dođu na samu lokaciju događaja onlajn učešće predstavlja odličnu priliku za učenje novih stvari i otkrivanje novih informacija. Valja, kazati da publika u onlajn događajima također ima opciju podizanja virtualne ruke i postavljanja pitanja, također i razmjenu poruka s drugim sudionicima.

RAD NA DALJINU

Mnogi su primorani iz jednog ili drugog razloga raditi poslove od kuće, odnosno poslove na daljinu. Broj osoba, radnika od kuće, se drastično povećao u zadnjih par mjeseci, kada je zavladala pandemija korona virusa. Danas se više nego ikada traži posao na daljinu, koji možete obavljati iz svog doma, uz pomoć računala i vještina koje imate.

E-UČENJE

Bilo da se radi o formalnom i neformalnom obrazovanju, danas je moguće učiti preko MOOC platformi, slušati predavanja sa brojnih svjetskih prestižnih sveučilišta, te studirati preko online sustava. Stavljajući u kontekst učenje, također možemo učiti iz brojnih stručnih tekstova i multimedijalnih prezentacija koji su preko interneta dostupni besplatno. Medijska konvergencija nam je donijela višemedijalnost na svim područjima, tako i u obrazovanju.

DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Pod digitalnom transformacijom najkraće rečeno podrazumjevamo proces preobrazbe gospodarskog subjekta na novo tržišno okruženje i uvjete. Praćenje razvoja i primjene novih tehnologija u poslovanju postaje potreba i esencijalni faktor pandemijskog i postpandemijskog vremena. Neki subjekti će izgubiti bitku na tržištu ako se ne transformiraju na nove uvjete, iako primjerice nude odlične i kvalitetne proizvode ili usluge. Dok će neki subjekti s osrednjim proizvodima i uslugama iskoristiti prednosti digitalne transformacije. Ključ opstanka je prilagodba novim “pravilima igre”.

Autor: Ivan Dodig Blog

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!