fbpx

Sremska Mitrovica će uskoro dobiti turistički info centar

holidays-4516107_1280

Turistički info centar biće uskoro otvoren u Sremskoj Mitrovici, u objektu nekadašnjeg Aureusa. Radovi na rekonstrukciji tog objekta su počeli, a finansira ih Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija sa 8,4 miliona dinara i Grad Sremska Mitrovica sa 1,7 miliona dinara.

Kako je prilikom obilaska radova rekao Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, rok za izvođenje radova je 90 dana. Najveći deo prostora turističkog info centra biće izložbeni prostor tzv. “showroom”, gde će biti izloženi suveniri, štampani i elektronski materijali koji prezentuju naša lokalna bogatstva i turističke potencijale, a manji deo objekta će biti iskorišćen za kancelarijski prostor, pojašnjava se na sajtu Grada.

– Sremska Mitrovica ima mnogo toga da ponudi domaćim i stranim turistima, od fruškogorskih lepota, preko bogatog kulturno-istorijskog i materijalnog nasleđa antičkog Sirmijuma, do raznolikosti flore i faune Specijalnog rezervata prirode Zasavica – rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i dodao da je ove godine započeta priprema i novog turističkog proizvoda za naredno leto, a to je gradska plaža i letovanje na Savi.

Dodaje se da će se svi ovi turistički potencijali sada lakše prezentovati posetiocima grada putem turističkog info centra koji je decenijama unazad nedostajao Sremskoj Mitrovici.

– Biće to mesto gde će turisti moći da dobiju sve potrebne servisne informacije, da kupe neki od gradskih suvenira, da probaju i kupe neke od sremskih specijaliteta, ali i da u degustacionom salonu predahnu uz šoljicu kafe, čašu domaćeg soka ili fruškogorskog vina naših lokalnih proizvođača – navedeno je.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!