fbpx

Srbija u Kini osvojila prestižnu nagradu “2021 Stars Awards” – Destinacija sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem

belgrade-4583965_1920

Srbija je u Kini osvojila prestižnu nagradu “2021 Stars Awards”, koju dodeljuje specijalizovani turistički magazin Travelling Scope. Prema ocenama ovog časopisa, Srbija je destinacija sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem i upravo u ovoj kategoriji je dobila ovu prestižnu nagradu, prenosi sajt Turističke organizacije Srbije (TOS).

Srbija je ovu nagradu dobila na osnovu glasova čitalaca i kineskih influensera koji su putem interneta glasali za najbolje svetske destinacije. Na listi destinacija su se pored Srbije našle još i Švajcarska, Portugalija, Irska, Japan.

Magazin Travelling Scope je profesionalni turistički magazin osnovan 1980. godine i distribuira se širom Kine. Analizira najaktuelnije teme iz sveta turizma, praćene izuzetnim vizuelnim sadržajem.

– Osvojena nagrada će pomoći povećanju vidljivosti Srbije, kao turističke destinacije, na kineskom tržištu, na kome Turistička organizacija Srbije i dalje vrši kontinuiranu promociju, ali i sprovodi sastanke sa svim ključnim partnerima kako bi imala što bolju poziciju kada se ponovo intenziviraju putovanja sa ovog za Srbiju izuzetno značajnog tržišta. Imamo razloga da očekujemo da će naša zemlja biti jedna od prioritetnih destinacija za putovanja kineskih turista, što nam ove nagrade i potvrđuju – dodaje se.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!