fbpx

Srbija i Izrael na pragu značajnog unapređenja ekonomskih odnosa – U planu sporazum o slobodnoj trgovini i saradnji u turizmu

business-3298472_960_720

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić boravila je u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Državi Izrael.

Matić se tom prilikom sastala sa ministrom spoljnih poslova Izraela Jair Lapidom, sa kojim je razgovarala o razvoju trgovinskih odnosa Srbije i Izraela.

– Još jednom smo potvrdili dobre bilateralne odnose i zajednički zaključili da postoji ogroman potencijal za ubrzani razvoj političkih i trgovinskih odnosa naše dve zemlje. Posebno je bilo reči o mogućnosti potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i Sporazuma o saradnji u oblasti turizma – rekla je Matić, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarka je imala sastanak i sa šefom za trgovinsku politiku Izraela i generalnim direktorom Ministarstva spoljne trgovine Ohad Koenom i tom prilikom su razgovarali o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje, o investicijama u telekomunikacionu infrastrukturu, kao i o unapređenju saradnje u oblasti turizma, usluga i informacionih tehnologija.

Matić je u Izraelu takođe razgovarala sa predstavnicima jedne od vodećih izraelskih kompanija u oblasti sajber bezbednosti, Cognyte Software o mogućnostima saradnje na budućim projektima.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!