fbpx

Spust Velikom Moravom od 18. do 21. avgusta

nature-3537707__340

Jedriličarski klub Smederevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma i uz pomoć Grada Smedereva i JP Smederevska tvrđava, i uz podršku Opštine Ćuprija i Turističke organizacije opštine Ćuprija, organizovaće spust Velikom Moravom od 18. do 21. avgusta.
Zvanično otvaranje ove turističko-sportske manifestacije biće u Ćupriji u četvrtak, 18. avgusta, u 7:45 kada će se prisutnima obratiti predstavnici lokalne samouprave opštine Ćuprija, Turističke organizacije opštine Ćuprija i predsednik jedriličarskog kluba iz Smedereva Željko Vučković.
Start je u četvrtak, 18. avgusta u Ćupriji, a kraj prve etape u selu Bagrdanu kod Jagodine. Druga etapa će se voziti do Žabarskog mosta kod Velike Plane, treća do Ljubičevskog mosta i četvrta do ušća Morave u Dunav, odnosno do Smederevske tvrđave. U poslednjoj etapi, gde je najveća srpska reka najšira i najmirnija, planiran je spust mladih jedriličara iz gotovo svih srpskih klubova.
Spust će imati i ekološki karakter, jer je predviđeno da učesnici na kraju svake etape urede prostor koji će biti označen za prenoćište, kao i da očiste prostor nakon boravka.
Završni koncert, doček i uručivanje zahvalnica učesnicima biće organizovan u Smederevskoj tvrđavi u nedelju, 21. avgusta.
Projekat se realizuje u okviru promocije turističkih prostora i turističkih proizvoda Srbije i grada Smedereva, kao i ostalih gradova kroz koje protiče Velika Morava, ali i podsticanja unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske privrede, kao i projekata edukacije i treninga u turizmu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!