fbpx

Splitsko – dalmatinska županija je prva u Evropi uvela Google Sea view

Split

Splitsko – dalmatinska županija je prva u Evropi regija koja je kroz Google kartu uvela Google Sea view koji će svojim korisnicima omogućiti prikaz kompletne morske rute duž obale ove županije. 

Radi se o virtuelnoj šetnji obalom, te odličnom inovativno nadograđenom servisu informacija za nautičare, skipere, ribare, turiste, domaće i strance. Oni će kroz ovu uslugu dobiti informaciju odnosno virtuelnu sliku  o onome što ih čeka prilikom uplovljavanja u svaku luku Splitsko – dalmatinske županije. 

Projekat tehnički realizovan u okviru aktuelnih snimanja za potrebe Google Street View-a, kroz korištenje  Google 360° tehnologije. Paralelno s kopnom snimala se i obala što je rezultiralo finaliziranjem nove platforme. Reč je o prvom takvom projektu u nekoj našoj županiji. Iako prvi na nivou regija ili županija u Europi, Turistička zajednica opštine Rogoznica još je 2018. godine na području cele opštine sa uvela “Sew view” virtualnu putem Google Street View-a.

Inače, Google sea view sastavni je deo projekta Splitsko – dalmatinske županije “Pomorsko je dobro” kojeg provodi Upravni odeljak za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije kojim je građanima omogućen uvid u sve koncesije i koncesijska odobrenja na području SDŽ, a putem online obrasca koji se direktno prosleđuje nadležnim inspekcijama, i mogućnost prijave nezakonitosti, zloupotrebe ili devastacije pomorskog dobra ukoliko o takvim radnjama imaju saznanja. 

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!