fbpx

Spisak gradova gde će štrajkovi uticati na uskršnja putovanja u Evropi

dennis-gecaj-jVvtCCycgcQ-unsplash

Štrajkovi sindikata poslednjih dana i nedelja pogađaju aerodrome širom Evrope, a očekuje se da će se radničke akcije nastaviti u narednih nekoliko meseci.

To znači da ako je Evropa na vašem dnevnom redu za uskršnja putovanja, biće važno da budete u toku sa događajima na aerodromima na koje letite i sa kojih letite. Očekuje se da bi se putnici mogli suočiti sa smetnjama širom Španije, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Pre samo nekoliko nedelja, letovi ka i sa aerodroma širom Nemačke su otkazani zbog štrajka sindikalnih radnika. Taj štrajk je pogodio sedam aerodroma, uključujući tri najveća aerodroma u zemlji — Frankfurt, Minhen i Hamburg. Dodatni aerodromi koji su očišćeni u toj nedavnoj radnoj akciji uključivali su Štutgart, Bremen, Hanover i Dortmund. U tom slučaju je pogođeno najmanje 300.000 putnika, a avio-kompanije su otkazale hiljade letova. Evo bližeg pogleda na neke od predstojećih lokacija i datuma štrajka radnika, prema EuroNews.Travel.
Između 27. februara i 13. aprila, održavaće se niz 24-časovnih sindikalnih napuštanja koji se održavaju svakog ponedeljka, utorka i četvrtka. Izlasci će uključiti zemaljske službe Svissport-a i zaposlene za rukovanje teretom. Kompanija pruža usluge na dugačkoj listi najprometnijih aerodroma u Španiji, uključujući Madrid-Barahas, Barselona-El Prat, Rues, Alikante, Valensiju, Mursiju, Malagu, Almeriju, Salamanku, Valjadolid, Burgos, Logrono, Saragosu, Uesku, Lanzarote, Gran Kanariju i aerodromi Tenerife Sur.

Francuska
U Francuskoj, sindikalni radnici širom zemlje su uključeni u dugotrajnu bitku povezanu sa zakonima o povećanju starosne granice za odlazak u penziju. Štrajkovi koji proističu iz ovog pitanja uključivali su i radnike na železnici i na aerodromima. Poslednjeg dana štrajka, 30 odsto letova sa pariskog aerodroma Orli moralo je da bude ukinuto.
Velika Britanija
Na londonskom aerodromu Hitrou hiljade radnika obezbeđenja, inženjera i vatrogasaca glasaju o tome da li da štrajkuju. Ovi štrajkovi su povezani sa problemima niskih plata, navodi EuroNews. Ako sindikat izglasa nastavak štrajka, on može biti održan tokom uskršnjih praznika. „Ako naši članovi na HAL-u (aerodrom Hitrou) preduzmu akciju štrajka, to će neizbežno izazvati ozbiljne poremećaje u celom Hitrou sa kašnjenjima, prekidima i otkazivanjem letova neizbežnim“, rekao je regionalni koordinator Unitea Vejn King.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!